SOTA SECRET DE SUMARI

Els Mossos investiguen la consellera Laura Borràs per contractació irregular

Els investigadors sospiten que fraccionava encàrrecs per eludir el concurs públic

La titular de Cultura "garanteix" que no té "res a amagar"

mossos-ctti / periodico

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos d'Esquadra investiguen la consellera de Cultura, Laura Borràs, per una presumpta contractació irregular d'empreses de confiança per reformar i crear pàgines web oficials, segons han confirmat a aquest diari font pròximes a un cas que instrueix el jutjat número 9 de Barcelona.

Les operacions sota sospita s’haurien realitzat abans que Borràs es fes càrrec de la conselleria, quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes, un càrrec que va ostentar entre el 2013 i el 2018.

Agents de l’Àrea de Delictes Econòmics dels Mossos han entrat, vestits de paisà i amb armilla groga, aquest dimarts al matí a la seu del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI) per buscar el rastre digital que haurien deixat aquestes operacions. Paral·lelament, els agents de Delictes Econòmics també han accedit a la seu de les Lletres Catalanes. En els dos centres han sol·licitat, per ordre judicial, una documentació en el marc d’un cas, que està sota secret de sumari, segons ha avançat la cadena SER. 

La sospita dels agents catalans és que Borràs, al capdavant de les Lletres Catalanes, hauria adjudicat contractes a dit a empreses de confiança perquè reformessin o creessin webs oficials. Per aconseguir-ho, hauria trossejat les quantitats econòmiques del cost d'aquests treballs simulant que es tractaven d'encàrrecs diferents per eludir l'obligatorietat d'efectuar aquesta designació per concurs públic. 

Garanteix que no té "res a amagar"

Notícies relacionades

Laura Borràs, amb qui aquest diari ha provat de contactar sense èxit, ha reaccionat davant de la publicació d'aquestes informacions a través de declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies. La consellera assegura sentir-se "orgullosa" del treball realitzat com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) durant 5 anys. Una satisfacció que, precisa, "no és personal" sinó col·lectiva. Al capdavant d'aquest organisme, fundat el 1937, la consellera considera que va dur a terme un "treball determinat, honest i transparent. I una tasca que ha posat l'accent, també, en l'àmbit digital", s'ha defensat.

Sobre l'operació policial d'aquest dimarts dels Mossos, Borràs ha afirmat que li "entristeix" i li "rebel·la" que s'intenti "generar ombres" sobre aquest llegat però garanteix que no té "res a amagar" i promet que posarà "tots els mitjans disponibles" a disposició de la investigació per aclarir "fins a l'última qüestió".