DAVANT DE LA FISCALIA

Ciutadans denuncia Arran per un delicte d'odi després de l'atac a la casa del jutge Llarena

Rivera i Arrimadas condemnen l'"assenyalament" del magistrat i demanen al president del Govern que "actuï" per posar fi a aquesta situació

El president Quim Torra condemna l'acció de l'organització juvenil independentista

20181115 414882 arrimadasllarenamo 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ciutadans presentarà aquest dijous una denúncia davant la fiscalia contra Arran per un delicte d’odi després de l’atac amb pintura groga a casa del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, reivindicat per l’organització juvenil situada en l’òrbita de la CUP.

La formació liderada per Albert Rivera ha informat en un comunicat d’aquesta decisió, després del nou atac a una vivenda del magistrat que ha instruït en l’alt tribunal la causa pel procés independentista català.

Tant Rivera, com la portaveu de l’executiva nacional i líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, van condemnar ahir l’"assenyalament i assetjament" contra el jutge Llarena i van demanar al president del Govern, Pedro Sánchez, que "actuï" per posar fi a aquesta situació.

Condemna

"La meva més rotunda condemna a aquesta salvatjada dels comandos separatistes contra el jutge Llarena. Els totalitaris continuen assetjant impunement els defensors de l’Estat de dret a Catalunya", va escriure Rivera en el seu compte de Twitter sobre el llançament de pintura groga contra el portal de l’edifici on Llarena té el seu domicili a Sant Cugat del Vallès (Barcelona).

El president de Cs va remarcar que, davant d’aquesta acció contra el magistrat que va instruir la causa pel procés sobiranista, "Sánchez ha d’actuar ara i deixar de mirar cap a una altra banda".

També Arrimadas va expressar la seva "rotunda condemna i repulsa" al que considera "actes d’assenyalament i assetjament" a Pablo Llarena. "Intolerable que s’ofereixi total impunitat a aquestes amenaces i es permeti la persecució totalitària als servidors públics", va manifestar.

Aquest dijous ha sigut el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha expressat la seva condemna per l’atac a la vivenda de Llarena. En declaracions a Radio Euskadi, Torra ha manifestat el seu retret a l’acció d’Arran perquè està "en contra de qualsevol acció de violència", si bé també ha qüestionat si és "admissible ser un minut a la presó" per convocar el referèndum independentista i "donar la veu al poble".

Notícies relacionades

Així mateix, el portaveu adjunt d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha assegurat que no li agraden les pintades a la casa del jutge com tampoc les esvàstiques a les seus del seu partit, però ha denunciat aquest acte. 

Als passadissos de la Cambra Baixa, Rufián ha dit que li sorprèn que aquesta acció sigui notícia quan mai es parla de les pintades "gairebé diàries" que pateixen les seus dels partits independentistes.