ASSENYALAMENT

Arran pinta de groc la casa de Llarena a Sant Cugat

L'organització juvenil pròxima a la CUP acusa el jutge del Tribunal Suprem de ser el "màxim responsable" de la "repressió a l'independentisme"

Interior revisarà el protocol de seguretat per evitar nous atacs al magistrat

mdrhm4dsxlz6lq24aasuh71100 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, Arran, ha pintat de groc l’entrada de la vivenda que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena té a Sant Cugat del Vallès.

L’entitat, situada en l’òrbita de la CUP, ha publicat aquest dimecres a les xarxes socials l’acció amb què pretén "assenyalar el jutge Llarena coma màxim símbol de la repressió a l’independentisme".

Els anticapitalistes han recordat que el passat 25 de març ja van fer una pintada contra el magistrat a la Cerdanya, una pintada esborrada al setembre per un "comando dirigit per Inés Arrimadas i Albert Rivera". "Si aquest tuit arriba als 300, tornarem a pintar", va dir llavors Arran.

En aquesta ocasió, la propietat de Llarena triada ha sigut la vivenda que posseeix a Sant Cugat, on dos encaputxats s’hi van dirigir la passada nit i van llançar pots de pintura groga contra l’entrada i l’intèrfon.

"Avui hem tornat a assenyalar que Llarena i el sistema que el recolza són els reponsables de cada presa i exiliada política [sic], judici que guanya la banca, sentència que tolera violacions. De cada desnonament, de cada militant antifeixista detinguda", ha assenyalat l’organització juvenil en una sèrie de missatges abans de denunciar un "règim del 78" que els "reprimeix" i d’anunciar la seva decisió d’"estripar les cartes de jutges, polítics i reis que viuen a costa de la nostra misèria".

Condemna de Lesmes

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, ha qualificat de "lamentablíssims" els fets, ja que un fill del jutge era a dins. Lesmes ha aprofitat l’entrega dels premis de l’Observatori de Violència de Gènere per condemnar "profundament" les pintades, informa Ángeles Vázquez.

"Un poder judicial independent, que actuï amb estricta subjecció a la llei, i que ha de ser respectat per la societat sencera és imprescindible per al manteniment a la nostra democràcia. Sense ell no serà possible", ha afegit Lesmes abans d’advertir que el CGPJ farà "el necessari" per preservar en la seva funció els jutges espanyols.

Notícies relacionades

Per la seva banda, fonts del Ministeri de l’Interior han desmentit que hi hagi hagut una fallada de seguretat en l’atac, tot i que el domicili no pugui ser protegit les 24 hores del dia. No obstant, el departament revisarà el protocol de seguretat del magistrat per evitar que sigui víctima d’un altre atac, pràctica que es realitza periòdicament.

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per identificar els responsables de l’acció reivindicada per Arran. Segons ha informat la policia catalana a l’agència esmentada, els Mossos han rebut un avís de l’incident i han obert la investigació a l’espera de rebre la denúncia.