'Cas Lezo'

Ignacio González ja treballa a les ordres de Carmena

L'expresident de la Comunitat de Madrid s'ha reincorporat aquesta setmana al consistori i cobrarà 54.000 euros anuals

La ubicació de la seva oficina evitarà que es trobi amb els membres d'Ahora Madrid, partit que va criticar

zentauroepp42411151 graf5021 madrid  5 3 2018   el expresidente de la comunidad 180305105523

zentauroepp42411151 graf5021 madrid 5 3 2018 el expresidente de la comunidad 180305105523 / Ballesteros

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Veure entrar a les oficines del’Ajuntament de Madrid Ignacio González, el que va ser president de la regió, per ocupar el seu nou lloc de treball deu haver resultar sorprenent per a més d’un. I és que, des que el 19 d’octubre passat el consistori va notificar a González el seu reingrés com a conseller tècnic, amb un sou anual de 54.000 euros, l’expresident de la Comunitat madrilenya disposava d’un mes per fer efectiva la seva reincorporació. Finalment, ha sigut al llarg d’aquesta setmana quan ha decidit tornar a formar part de l’ajuntament, que ara dirigeix Manuela Carmena.

Una reincorporació que s’ha retardat més de tres mesos per la seva situació judicial. González, imputat i considerat cap en el 'cas Lezo', ha hagut d’esperar que el Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional assegurés que no hi ha "cap mesura cautelar que l’inhabiliti o el suspengui per a l’exercici de la funció pública". Una informació que va sol·licitar el consistori abans d’oferir-li un lloc en la Subdirecció de Recolzament Jurídic, Incompatibilitats i Règim Disciplinari.

Malgrat tot, González ja ha pogut ocupar aquesta setmana la seva taula a les oficines municipals del carrer Bustamante, segons ha informat Europa Press, on, a falta d’un despatx propi, disposa d’un espai delimitat per armaris. Serà allà on, el que va ser número dos de la popular Esperanza Aguirre, passarà la seva jornada laboral, des de les 8.00 h fins a les 15.00 hores. Un horari que, si l’allarga dues tardes per setmana fins a les 17.00 hores pot reportar-li 4.000 euros més a l’any.

Descontentament a l’Ajuntament

 Així, 22 anys després de demanar una excedència i abandonar el seu càrrec al Consistori per ocupar la Subsecretaria d’Educació en el ministeri que, en aquell temps, dirigia Aguirre, González entra a formar part de la institució dirigida per Ahora Madrid, partit que va criticar mentre era president regional. El seu únic consol passa per no haver de trobar-se amb els regidors de la formació propera a Podem i molt menys amb l’alcaldessa, Manuela Carmena, gràcies a la ubicació de la seva nova oficina. 

Notícies relacionades

No només el grup d’Ahora Madrid podria suposar una incomoditat per a González. A la resta de partits tampoc els ha provat especialment bé la tornada de l’expresident regional. La seva vinculació amb l’operació Lezo, una trama de corrupció sorgida entorn del Canal d’Isabel II i amb què González presumptament es va emportar comissions milionàries a canvi de la concessió de contractes públics, fa sentir incòmodes fins i tot els regidors del PP, el que va ser el seu partit durant més de 20 anys. 

I és que sobre González encara pengen les sospites de corrupció que ja van fer que l’abril del 2017 fos detingut i estigués 201 dies al centre penitenciari de Soto del Real fins a poder sortir sota fiança. No obstant, totes les formacions coincideixen a assenyalar que estan lligats de peus i mans pel que fa a aquest afer, ja que González és un funcionari de l’ajuntament que va aprovar les oposicions a tècnic superior el 1984.