LES 'AMBAIXADES' DE LA GENERALITAT

Ernest Maragall qualifica de "pamflet" l'informe de Borrell sobre les 'ambaixades' catalanes

El conseller assegura que el Govern aprovarà l'obertura de sis delegacions més

jrico29550113  economia ernest maragall  en  bruselas  foto gavi160507130046

jrico29550113 economia ernest maragall en bruselas foto gavi160507130046

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, ha qualificat de "pamflet" l’informe elaborat pelMinisteri d’Exteriors sobre les delegacions de la Generalitat a l’estranger, difós per EL PERIÓDICO. "Utilitza una literatura de posició política de partit, per cert, molt pròxima, gairebé literalment idèntica a la que acabem de sentir aquest matí al Parlament en boca de Ciutadans. És curiosa aquesta plena coincidència de posicions", ha afegit.

En declaracions als periodistes a la Cambra catalana, Maragall ha remarcat que l’informe no és vinculant i ha admès que "no s’ajusta al que esperava". "És un judici d’intencions, de referències al que podria passar, tot en nom de l’evident posició de negar el dret a la representació exterior de Catalunya en defensa dels interessos dels ciutadans. Potser era ingenu esperar una altra cosa", ha assegurat.

De tota manera, ha assegurat que la seva activitat exterior no cessarà i que, de fet, el Govern mirarà d’aprovar en el seu pròxim consell executiu sis delegacions més, més enllà de l’obertura de la seu a Washinghton el pròxim 15 de novembre. "Seguirem endavant, estem segurs que estem fent bé les coses, respectant la llei i, sobretot, servint la nostra responsabilitat com a Govern de Catalunya", ha conclòs.

Notícies relacionades

El ministeri que dirigeix Josep Borrell considera "lesiva per als interessos de l’Estat" la política exterior del Govern i afirma que és "contrari" a la creació de les delegacions proposades alsBalcans, els països bàltics, Portugal, almediterranil’Europa Central i els països nòrdics

El conseller ha inaugurat ja les de BerlínLondres i Roma, i en les pròximes setmanes obrirà les de França i Suïssa.