Decisió del Suprem en contra dels clients

Casado promet suprimir l'impost sobre les hipoteques si és president del Govern

El líder del PP anuncia una "revolució fiscal" per reduir i suprimir diverses taxes si arriba a la Moncloa

lainz45687346 valencia 30 10 2018   economia  pablo casado  congreso nacio181030170010

lainz45687346 valencia 30 10 2018 economia pablo casado congreso nacio181030170010 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha anunciat aquest dimecres que si es converteix en president del Govern farà una "revolució fiscal" que inclourà la supressió d’impostos com eld’actes jurídics documentats (AJD).

Així ho ha avançat Casado poc després que el Tribunal Suprem, totalment fracturat (15 vots contra 13), decidís que siguin els clients els que assumeixin finalment el pagament de l’impost sobre les hipoteques. D’aquesta manera l’alt tribunal corregeix la secció que va innovar la doctrina i torna a la jurisprudència anterior, favorable a les entitats bancàries.

Casado ha avançat que si arriba a la Moncloa suprimirà aquest impost sobre les hipoteques i ha assenyalat que el projecte del PP es basa a "defensar la llibertat individual, la seguretat jurídica i la propietat dels espanyols".

"Per això farem una revolució fiscal a l’arribar per reduir els impostos de la renda, societats i suprimir els de patrimoni, donacions, successions i AJD", ha assenyalat el líder dels populars en un missatge en el seu compte de Twitter.

Consumidor afectat

Ahir a la nit, poc després de saber-se la decisió del Suprem, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, ja va manifestar que "el consumidor no ha de ser qui pagui" aquest impost. A més, García Egea va indicar que el PP plantejarà canvis en el projecte de llei de crèdit immobiliari, que es tramita en aquests moments en el Congrés, en la distribució de les despeses derivades de les hipoteques.

Notícies relacionades

D’altra banda, el secretari general del grup popular en el Congrés, José Antonio Bermúdez de Castro, va reconèixer aquest dimarts que és "difícil d’entendre" que l’alt tribunal hagi pogut dictaminar "una cosa i la contrària" respecte a qui correspon assumir les despeses de l’impost sobre les hipoteques.

En tot cas, va remarcar el "respecte" de la seva organització per totes les decisions judicials. "Ens agradin més, ens agradin menys, o no ens agradin, però acatem les decisions judicials perquè estem en un Estat de dret i és la nostra obligació", va aclarir.