NOVES CONVERSES

El PP es posa de perfil amb els àudios de Cospedal i Villarejo

Els conservadors consideren que "avui" el que s'ha revelat demostra que hi ha "morbositat", però, no, delicte

L'exsecretària general no assisteix al Congrés després de conèixer-se que va preguntar a l'excomissari si faria "alguna feina"

zentauroepp41760510 madrid  24 01 18  politica  maria dolores de cospedal  minis180124105050

zentauroepp41760510 madrid 24 01 18 politica maria dolores de cospedal minis180124105050

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El PP pren distàncies amb María Dolores de Cospedal. La direcció del partit conservador ha evitat un tancament de files amb la seva exsecretària general i ha respost amb fredor, després que aquest dimecres s’hagi revelat part de la conversa que va mantenir amb l’excomissari José Manuel Villarejo, en què li pregunta si pot fer "alguna feina puntual" per al partit. 

Tot i que l’escàndol per aquesta conversa, mantinguda el 2009 a la seu del PP a Madrid, ha incendiat el debat parlamentari, el PP ha provat de treure ferro a l’assumpte i posar-se de perfil per si la tempesta amaina. El cap dels conservadors, Pablo Casado, s’ha negat a donar la seva opinió.

"El president del PP té interès a marcar l’agenda amb altres temes", argumenten des de la direcció, per sostenir que fa dos dies que esquiva un pronunciament sobre Cospedal, que el va recolzar en l’últim tram del seu enfrontament amb Soraya Sáenz de Santamaría en les primàries. L’exsecretària general tampoc ha explicat aquest dimecres detalls de la conversa, ja que no ha anat a la sessió de control en el Congrés.  Dimarts, quan encara no es coneixien les converses, però, sí, la trobada, va dir sentir-se "recolzada" per la formació.

Fonts de la direcció dels conservadors han explicat que no han preguntat a Cospedal si va oferir a Villarejo algun tipus de pagament per la "feina" que li hauria sol·licitat en la trobada a la seu de Génova. 

Notícies relacionades

Des del PP admeten que el que ha publicat el portal ‘Moncloa.com’ revela "morbositats", però, afirmen, que "no són delicte", i que la "barrera" que marcaria un canvi de posicions seria justament aquesta, la comissió d’un tipus delictiu.  Els dirigents del PP, en tot cas, fan aquestes valoracions amb el que saben "avui", una cotilla que evidencia certa contingència.  

En públic, els conservadors surten del pas comparant l’escàndol d’aquests àudios amb els coneguts al seu dia entre Villarejo i la ministra de Justícia, Dolores Delgado, que tampoc ha assistit a la sessió de control.