Primàries Podem

Bescansa deixarà la seva acta de diputada en el primer trimestre del 2019

La cofundadora de Podem ha anunciat que abandonarà el Congrés però que «mai deixarà Podem»

La diputada gallega esperarà a concloure els treballs de les dues comissions en què participa

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La nit de reflexió després de la derrota electoral per liderar Podem Galícia va portar la cofundadora de la formació, Carolina Bescansa, a anunciar aquest divendres que deixarà la seva acta de diputada el març del 2019, quan acabin els treballs de les comissions en què participa. La victòria del diputatd’En Marea Antón Gómez-Reino, afí al líder morat, Pablo Iglesias, i que va comptar amb el 54,98% dels recolzaments, va ser una dura clatellada per a Bescansa, que tenia a Galícia les seves últimes esperances per recuperar poder dins del partit. Segons va anunciar, quan abandoni el Congrés tornarà a la Universitat però “mai deixarà Podem”

Bescansa, que ja va advertir, després de conèixer els resultats de les primàries, que era necessària “una reflexió col·lectiva”, es va posar a disposició de Gómez-Reino per “sumar” en tot el que pugui, sempre que es “reconegui i integri el talent i les forces” d’aquelles persones que l’han acompanyat en la seva candidatura. “He aportat el millor de mi, he posat sobre la taula la meva capacitat d’anàlisi i vaig ajudar com vaig poder”, va afirmar abans d’assenyalar que continuarà defensant les minories

Discrepàncies

Notícies relacionades

La que fos la número tres del partit no deixa enrere la Cambra Baixa per falta de fe en un projecte que continua considerant l’“eina” necessària per assolir el “canvi” a Espanya, sinó per les contínues desavinences amb la direcció del partit, que l’han relegat a un segon pla. “En tot el camí vaig optar sempre per dir el que pensava, perquè crec que això ha de ser Podem”, va assegurar l’encara diputada que, després de difondre per “error” un document en què conspirava per desbancar Iglesias va quedar marginada. 

Vaig optar per defensar la diferència i la pluralitat com a fonts de riquesa dins de Podem per una presa de decisions deliberativa, però també més democràtica en el seu sentit més procedimental, i per demanar la institucionalització de les formes i els processos”, va continuar. Unes paraules carregades de retrets cap a la manera de portar el partit per part d’Iglesias.