Els exconsellers presos del PDECat demanen als militants que s'integrin en la Crida

Turull, Rull, Forn i el fugit Puig fan una crida a favor del moviment de Puigdemont

presos

presos / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els exconsellers del PDECat en presó preventiva (Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn), a més de Lluís Puig, que va fugir a Bèlgica, han fet una crida als militants del seu partit a “implicar-se” en la Crida Nacional per la República com a fundadors d’aquest nou moviment.

Així ho plantegen en una carta firmada pels quatre i dirigida a la militància del PDECat, en ple debat intern pels recels de bona part del partit pel naixement de la Crida, la nova organització independentista impulsada per Jordi SànchezCarles Puigdemont i Quim Torra.

"Us animem a implicar-vos i participar des de l’inici en la Crida. Nosaltres hi estem, amb el mateix compromís amb el que som associats del PDECat. Una cosa ens porta a l’altra", remarquen en la missiva, avançada pel diari 'Ara'.

"Promotors" del nou moviment

Els signants conviden a les bases del PDECat a participar en la convenció fundacional de la Crida convocada per a aquest dissabte a Manresa (Barcelona) i a inscriure’s com a "promotors" del nou moviment. Recorden que en l’assemblea del PDECat celebrada el juliol passat se’ls va encarregar a ells quatre integrar una "comissió delegada" per preparar la "implicació" dels associats del partit en la Crida.

En els últims mesos, assenyalen, han "parlat molt" amb les persones que "més directament" estan impulsant la Crida i han compartit les seves gestions amb el president del PDECat, David Bonvehí, i la vicepresidenta, Míriam Nogueras, a més d’altres quadres demòcrates.

"Orgull de pertànyer-hi"

Després de remarcar el seu "orgull per pertànyer" al PDECat, els exconsellers expliquen que les seves aportacions s’han centrat a procurar que fos "perfectament compatible, des de tots els punts de vista, ser associat del PDECat i membre de la Crida" i que, "en aquest moment tan transcendent", els diferents espais sobiranistes fossin "capaços de sumar forces".

Notícies relacionades

Es tracta, diu la carta, que la Crida "respongui i s’emmarqui en la necessitat de disposar d’un gran instrument d’expressió majoritària, d’un moviment polític absolutament transversal que reculli l’esperit d’unitat i de país" que va fer possible l’1-O.

"L’espai polític que sempre hem representat hi serà ben present, de la mateixa manera que n’hi haurà d'altres de molt diferenciats, però que, en la síntesi de tots, possibilitarà que gent tan diferent ideològicament treballem junts en aquest moviment polític per aconseguir l’objectiu comú" de la república catalana, afegeixen.