POLÈMICA A LES XARXES SOCIALS

El moviment independentista demana el premi Kennedy per a Puigdemont

Una campanya a Whatsapp demana per a l'expresident el guardó més prestigiós que els Estats Units donen als seus funcionaris i a figures estrangeres úniques

zentauroepp45426880 graf4678  t rshavn  islas feroe   11 10 2018   el expresiden181017133500

zentauroepp45426880 graf4678 t rshavn islas feroe 11 10 2018 el expresiden181017133500 / Alvur Haraldsen

1
Es llegeix en minuts

El moviment independentista demana que Carles Puigdemont sigui guardonat amb el premi més prestigiós que els Estats Units donen als seus funcionaris i a alguns personatges il·lustres estrangers, el John F. Kennedy Profile in Courage Award. 

En una campanya compartida per Whatsapp, un missatge demana vots per a la candidatura de l’expresident de la Generalitat per la seva valentia política. “És dificil, però seria un bon cop d’efecte”, comença el missatge. “Podem nominar el president Carles Puigdemont per al “John F. Kennedy Profile in Courage Award”, un premi nord-americà que reconeix la tasca del polític més destacat pel seu coratge: The Nation’s Most Prestigious Award for Public Servants”, segueix el missatge, en què s’adjunta l'enllaç de la plataforma per poder pujar la candidatura. 

Models de resposta

Notícies relacionades

Al costat d’aquest missatge circulen altres en què es comparteixen models de resposta per emplenar el formulari. “Després de ser acusat de rebel·lió per organitzar un referèndum d’independència democràtic l’1 d’octubre del 2017, la maquinària de repressió espanyola el va forçar a l’exili. La majoria de catalans el vol com a president, no obstant, Espanya l’ha posat en ordre de captura”, indica un dels argumentaris model.

“Ara és lliure de viatjar pel món, però no pot tornar a Espanya a causa de la fortament polititzada justícia espanyola, la qual també pateix la seva pròpia crisi, llastada per la corrupció i els vincles amb el feixisme”, prossegueix aquest argumentari de set punts.