L'ANC insta el Parlament i el Govern a publicar en el DOGC la «constitució de la República catalana»

L'entitat independentista denuncia l'«absència de voluntat de dur a terme l'aplicació del seu mandat»

zentauroepp40708971 plaza sant jaume181021130217

zentauroepp40708971 plaza sant jaume181021130217 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

L’ANC ha presentat una petició telemàtica en què insta el Parlament i el Govern a publicar en el DOGC la “constitució de la República catalana” aprovada per la cambra el 27 d’octubre del 2017 i ha denunciat l’“absència de voluntat de dur a terme l’aplicació del seu mandat”.

En un comunicat,l’Assemblea  ha informat aquest diumenge que ahir va presentar l’“e-moció”, ja que el “Govern legítim de la Generalitat mai ha arribat a publicar en el Diari Oficial el text de Constitució de la República catalana aprovat pel Parlament, com contempla l’article 2.2 de la Llei 2/2007, de 5 de juny, del DOGC”.

Imatge de la campanya de l’ANC / Anc

Notícies relacionades

Per això, ha iniciat una campanya sota el lema “¡El mandat de l’1-O no és simbòlic! Publiqueu-lo en el DOGC”“¡El mandat de l’1-O no és simbòlic! Publiqueu-lo en el DOGC” en què insta també els ciutadans independentistes que dissabte que ve, dia 27, quan es compleix el primer aniversari d’aquell ple, presentin una petició en la mateixa línia de la registrada ahir per l’ANC.

En aquest cas, convida els ciutadans a acostar-se a cinc punts habilitats per a això a les quatre capitals catalans i a Tortosa (Tarragona) per presentar les peticions.