L'ESTRATÈGIA DE L'EXTREMA ESQUERRA ANTICAPITALISTA

La CUP decideix deixar sol Torra en el Parlament per «autonomista»

Els anticapitalistes anuncien que centraran la seva acció al carrer i que no negociaran sobre pressupostos

zentauroepp45536698 cup salellas palamos181020160102

zentauroepp45536698 cup salellas palamos181020160102 / CUP

1
Es llegeix en minuts

El portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Lluc Salellas, ha anunciat que la seva formació centrarà la seva acció als carrers i que no s’asseuran a negociar els Pressupostos amb el Govern, que consideren que ha renunciat a la via de l’autodeterminació i aposta per l’“autonomisme”.

En declaracions als mitjans aquest dissabte i després de la reunió extraordinària del Consell Polític a Palamós (Girona), Salellas ha explicat que en aquesta trobada els representants territorials de la CUP han debatut sobre la seva estratègia i la seva acció a mitjà i llarg termini i la dels seus quatre diputats.

1 i 3 d’octubre

Salellas ha assenyalat que en el Parlament, la CUP continuarà fent propostes “que vagin en la direcció d’aconseguir sobirania i autodeterminació”, ja que ha afirmat que és l’única via i que el Govern sembla haver-hi renunciat.

A més, ha explicat que a la cambra catalana trauran “el focus de tot el treball que no segueixi la línia que el carrer va manifestar l’1 i el 3 d’octubre”.

Escons buits

Notícies relacionades

“Hem decidit centrar l’acció política als carrers i places que ens permeti arribar als judicis i sentències amb el múscul més gran possible”, ha detallat el portaveu de la CUP.  El document del secretariat nacional preveu que els quatre diputats de la CUP deixin buits els escons del Parlament en la major part dels plens.

“No tenim un botó per convocar eleccions. Tenim la nostra activitat parlamentària i estem explorant fins i tot quins límits això podria conduir a una situació d’uns nous comicis”, ha assenyalat Salellas.