La fiscalia no recorre l'arxivament del cas del Màster

La jutge va deixar limitat el cas a la falsedat per les notes de Cifuentes, decisió recorreguda per l'URJC

És el mateix criteri que va aplicar el ministeri públic en una sentència en què el Suprem va condemnar un professor de Granada

Cristina Cifuentes

Cristina Cifuentes

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La Fiscalia de Madrid no recorrerà la interlocutòria de la jutge d’instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, en què va deixar reduït el 'cas Màster' al delicte de falsedat que pot ser que es produís amb les notes del treball de finals de màster de l’expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes, han informat fonts fiscals.

Malgrat que durant la instrucció del cas el ministeri públic no havia impugnat cap decisió de la magistrada, una vegada que el tinent fiscal del Tribunal Suprem, Luis Navajas, va informar en contra d’obrir una investigació penal al president del PP, Pablo Casado, la jutge va demanar diversos informes a la fiscalia. 

Notícies relacionades

Sense ni tan sols esperar-los va acabar per dictar una interlocutòria en què arxivava provisionalment la imputació de prevaricació administrativa i suborn que pesava sobre diversos alumnes i professors de la Universitat Rei Joan Carles (URJC), inclòs el principal imputat, el responsable de l’Institut de Dret Públic el catedràtic Enrique Álvarez Conde, que ara només és investigat per la falsedat, com la mateixa Cifuentes, dues professores i una assessora de la Comunitat de Madrid.

La seva resolució serà revisada per l’Audiència Provincial de Madrid, perquè l’acusació que exerceix la URJC sí que hi ha recorregut en contra, anava molt més enllà que lainterlocutòria del Tribunal Suprem que va rebutjar obrir una causa contra Casado. Va ignorar una sentència de l’alt tribunal que va condemnar per prevaricació administrativa un professor de la Universitat de Granada que va regalar un curs a una alumna. En aquesta ocasió la fiscalia tampoc va acusar, ja que va considerar que prevalia la llibertat de càtedra.