'Cas Màster'

La jutge del cas màster, molesta per l'absència de la fiscal en la compareixença de la número dos d'Álvarez Conde

La professora ha reconegut que les seves firmes a les actes de convalidacions podrien estar falsificades

Cristina Cifuentes

Cristina Cifuentes

2
Es llegeix en minuts
El Periódico/ Agencias

La representant del Ministeri Públic no ha acudit aquest matí a la declaració en qualitat d’investigada de l’exsubdirectora de l’Institut de Dret Públic (IDP) de la Universitat Rei Joan Carles de Madrid (TSJM) Laura Nuño, la ‘número dos’ d’Enrique Álvarez Conde, una situació que ha provocat que la jutge Carmen Rodríguez Medel se sentís “molesta” i “desanimada” en l’interrogatori. La fiscal havia avisat que arribaria tard, malgrat tot, la magistrada va refusar retardar la declaració.

La professora i també directora del màster que va fer l’exministra de Sanitat, Carmen Montón, ha comparegut en relació amb els delictes de falsedat i prevaricació. “No soc la número dos de l’institut”, ha afirmat en la declaració, en què ha negat qualsevol tipus d’irregularitat. Només ha respost a preguntes de la seva defensa.

Segons el seu relat, va substituir la professora Cecilia Rosado –investigada en la causa– i va avaluar el Treball de Final de Màster (TFM) de tres alumnes, sense rebre’n remuneració. A més, ha manifestat que la defensa pública del treball no era obligatòria conforme a la normativa i ha reconegut la seva firma a les actes dels treballs.

A l’abril, la professora, que va ser la primera a dimitir després d’esclatar el cas, va declarar que la seva firma a les actes que convalidaven diverses assignatures del màster de Cristina Cifuentes podrien estar falsificades perquè no hi reconeixia la seva rúbrica.

Malestar de la magistrada

Pel que sembla, l’absència de la fiscal hauria molestat la jutge d’instrucció número 51 de Madrid. Es dona la circumstància que divendres passat, la Fiscalia del Tribunal Suprem es va oposar al fet que s’investigui el president del PP, Pablo Casado.

Després d’això, la jutge va preguntar la fiscal que informés sobre si demanava o no l’arxiu de tres alumnes del màster de l’Institut de Dret Públic que va estudiar Casado imputades en la causa i que tenen circumstàncies idèntiques del líder popular. També va sol·licitar el mateix amb un alumne de la promoció de Cifuentes, també investigat.

En les providències, la instructora va posar l’accent en què es pronunciï, ja que fins ara la fiscal no ha recorregut cap decisió. Fonts jurídiques han indicat que generalment la fiscal fa “una o dues preguntes” en els interrogatoris comparades amb les vint que fa la magistrada.

Les convalidacions

La compareixença s’emmarca en lespresumptes irregularitats que investiga la magistrada, detectades en les convalidacions de sis alumnes que van cursar el màster que dirigia el catedràtic Enrique Álvarez Conde en la mateixa promoció de Cifuentes.

Notícies relacionades

Després d’un informe pericial de la Guàrdia Civil sobre les firmes que apareixien en diferents actes, la jutge va citar Conde i Nuño per declarar el 10 de setembre passat, així com a dues de les professores que van impartir les assignatures del curs, Clara Souto i a Cecilia Rosado.

Nuñofinalment no va ser interrogada, ja que el seu lletrat no va poder assistir-la per una lesió. Ella mateixa va acudir al jutjat per informar d’aquest fet.