La delegada del Govern, partidària de l'indult als polítics presos

Cunillera assenyala que han de ser ells els qui sol·licitin aquesta mesura de gràcia

cunillera

cunillera / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, s’ha mostrat partidària de l’indult als polítics catalans presos. Així ho ha afirmat en una entrevista al programa ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio que ha assegurat: “Si es demana l’indult, jo en soc partidària. Però ho han de demanar”. 

Més tard, la delegada del Govern a Catalunya ha aclarit les seves afirmacions afirmant que "qualsevol especulació sobre el que hagi de passar després de la sentència és prematura". En un comunicat, ha reafirmat el seu "respecte a la independència judicial i a la separació de poders", després d’expressar en una entrevista radiofònica que és partidària de concedir un indult als presos sobiranistes que seran jutjats pel Tribunal Suprem després de la sentència i si aquests ho demanen.

També ha apostat per "no parlar de futuribles que no ajuden a resoldre els problemes actuals" i ha descartat pronunciaments sobre hipòtesis relacionades amb processos judicials.

No a un nou 155

A més, en una entrevista amb Europa Press, Cunillera ha afirmat que no s’haurà d’aplicar de nou l’article 155 de la Constitució per intervenir l’autonomia, ja que té “la convicció” que la Generalitat respectarà a tota hora la llei.

“El 155 respon a un trencament de la llei. I llavors vostè em diu ¿Vostè creu que tornarà a passar? Estic segura que no, estic segura que el Govern no té en el seu horitzó immediat ni a mitjà termini trencar la llei", ha exposat en l’esmentada entrevista.

Notícies relacionades

Defensa que aquest article s’activés en el seu moment i argumenta que no es va aplicar per decisió d’un Govern central –en aquell moment del PP– ni d’una cambra legislativa, sinó perquè “es va trencar la llei, i la Constitució té els seus mecanismes per donar solució a moments greus”.

Sobre les proclames independentistes que llança el president Quim Torra, ella interpreta que la Generalitat pretén “collar per treure més rendiment de les seves posicions i poder avançar en la proposta”, però avisa que el Govern central farà el mateix per defensar les seves pròpies tesis.