estrena polèmica

El col·laborador de la Fura dels Baus afirma que continuarà portant el llaç groc

Lluc Castells elogia el director del grup teatral i reclama que no el posin «en una llista negra»

z0uvtz6dzqpfjexksdaqa1100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Lluc Castells, col·laborador de la Fura del Baus que va crear una forta polèmica quan va sortir a saludar amb un llaç groc a la solapa al final de l’obra Faust al Teatro Real de Madrid, en la sessió en què era present el rei Felip, ha defensat a Twitter la seva iniciativa. Castells ha recalcat que continuarà “lluint el llaç groc fins que quedin en llibertat tots els presos polítics i retornin els exiliats”. 

Quan Castells, que treballa de figurista, i l’escenògraf Alfons Flores, van lluir el polèmic llaç, una part important del públic els va rebre amb esbroncades. Posteriorment, el director artístic de l’obra, Àlex Oller, i el Teatro Real van demanar disculpes per aquesta iniciativa. I en aquest cas les esbroncades a les xarxes socials van ser d’independentistes contra el grup teatral català i el seu director.

Notícies relacionades

En el seu comunicat, Castells insisteix que no es penedeix d’haver lluit el llaç al Teatro Real, recalca que ho ha fet en moltes altres estrenes teatrals a Catalunya “i a moltes ciutats del món” i que fins a l’esmentada estrena de Faust a Madrid “mai havia passat cap incident ni polèmica”. També, insisteix que si tenia sentit mostrar-lo en algun lloc, aquest era Madrid. 

El figurista explica que no forma part de la companyia La Fura del Baus. És un col·laborador, insisteix, a qui han permès treballar “amb una llibertat de creació absoluta”, gairebé sempre al costat d’Àlex Oller. En aquest sentit, Castells lamenta “profundament el linxament que està patint l’Àlex” i mostra el seu desacord en el fet que ara hi hagi gent que vulgui posar el director en una llista negra: “Si no volem ser assenyalats, no assenyalem”.