LA PUGNA INDEPENDENTISTA

Amenaça de dimissions en el PDECat per la moció retirada

Campuzano critica la seva direcció i remarca que "el diàleg exigeix coratge de tothom, començant pel Govern i ERC"

20180913 406748 campuzanoentradat 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

La decisió del PDECat de retirar una moció a favor del diàleg en el marc de l’ordenament legal, pactada amb el PSOE i amb l’aval inicial del Govern i d’ERC, ha generat un terratrèmol intern de tanta magnitud que algun destacat membre del partit postconvergent conclou que si la formació no fixa una estratègia sobiranista clara, prendrà la decisió d’abandonar el projecte. En aquest sentit, el portaveu del partit en el Congrés, Carles Campuzano, ha deixat clar públicament el seu desacord amb la decisió final i ha posat el seu càrrec a disposició d’una formació a què ha reclamat "coratge" per prendre decisions en favor del diàleg. Coratge que ha demanat també al Govern socialista i a ERC

No és una reflexió aïllada, la que falta estratègia en el PDECat i el Govern. En aquest sentit es lamenta que la conferència de fa tan sols una setmana del president Quim Torra no fixés un rumb, més enllà de proposar una marxa pels drets civils, socials i nacionals. "Hem de tenir les reunions que faci falta per traçar una estratègia, no pot ser que diguem que l’1-O és el referèndum definitiu, després demanem un altre referèndum pactat i més tard diguem que hem de fer república, i quan preguntes com no hi ha resposta... són coses molt serioses", reflexiona aquest càrrec.

Notícies relacionades

La influència de l’expresident Carles Puigdemont a l’hora de fer marxa enrere a la moció pactista es dona per descomptada. I s’insisteix en el PDECat que ERC també va ser clau, fent marxa enrere al seu aval previ, que coincidia amb el vistiplau del Govern i de la cúpula postconvergent, inclosa Míriam Nogueras, que va defensar a les xarxes socials la moció. Una moció que, insisteixen, aquest dijous podria haver prosperat malgrat l’abstenció d’ERC. "El Govern ha d’establir una estratègia i alienar-se amb el grup en el Parlament i a Madrid, això no pot demorar-se més", insisteixen. L’argument del discurs del diputat del PSC José Zaragoza o la votació en el Senat a favor de la unitat d’Espanya són, admeten, "excuses", perquè el motiu real és el canvi d’ERC, la pressió de les xarxes i de la CUP i la influència de Waterloo.

Campuzano parla clar

Campuzano ha parlat públicament i sense pèls a la llengua. "El diàleg exigeix el coratge de tots, començant pel Govern i ERC", ha assegurat. Sobre si se sent més distanciat de l’executiva del seu partit, d’acord amb aquestes declaracions, Campuzano ha indicat que "sovint" la política és "complicada". "No totes les decisions que es prenen les comparteixes, però cal assumir-les", ha comentat.  Interrogat sobre si està disposat a continuar com a portaveu després de la decisió de la direcció de fer caure la moció, tan sols s’ha limitat a assenyalar que el seu càrrec de portaveu està "sempre" a disposició del president del PDECat.