TENSIONS INTERNES

Casado aparta Villalobos de la Diputació Permanent del Congrés

L'exministra, que feia gairebé 30 anys que era a l'òrgan, ha sigut una de les veus més crítiques amb el líder del PP

zentauroepp44463468 madrid   27 07 2018  politica el pleno del congreso de los d180828094642

zentauroepp44463468 madrid 27 07 2018 politica el pleno del congreso de los d180828094642

2
Es llegeix en minuts

El president del PP, Pablo Casado, ha rellevat en la Diputació Permanent del Congrés l’exministra Celia Villalobos, que feia gairebé 30 anys que estava en aquest òrgan parlamentari que funciona en els períodes no ordinaris i en fases de Corts dissoltes. Villalobos ja havia augurat, segons recull 'Abc', que si Casado guanyava les primàries del partit l’enviaria a "collir cebes".

El lloc de Villalobos a la Diputació Permanent l’ocuparà ara la murciana Isabel Borrego, que ja estava com a suplent i que acaba de ser promoguda en la direcció del Grup Popular. Després de l’elecció de Pablo Casado com a nou president del PP i la designació de l’exministra Dolors Montserrat com a portaveu parlamentària, Borrego ha sigut nomenada concretament adjunta al secretari general del grup, José Antonio Bermúdez de Castro.

Villalobos, que presideix la Comissió del Pacte de Toledo, es mantenia a la Diputació Permanent del Congrés, ja fos com a titular o com a suplent, des de fa 29 anys, gairebé tants com els que fa que és al Congrés, al qual va arribar el 1986. Formava part d’aquest òrgan fins i tot quan era alcaldessa de Màlaga.

L’exministra ha sigut una de les veus més crítiques contra Casado durant les primàries del partit per elegir el nou líder. Va afirmar que ell i els seus "cadells" eren d’extrema dreta i va insinuar que era una imitació del líder de Ciutadans, Albert Rivera.

Afins a Casado

A més de treure Villalobos, Casado ha inclòs com a suplents en la Diputació Permanent tres diputats més amb responsabilitats en el grup i en el partit: Jaime de Olano, Valentina Martínez Ferro i Belén Hoyo, tots ells afins a Pablo Casado.

La valenciana Hoyo va ser una de les persones que va acompanyar Casado a la seu de Génova el dia que va presentar els seus avals per competir en les primàries del PP i a finals de juliol s’ha incorporat a la direcció del Grup Popular com a coordinadora de comissions. Quant al gallec Jaime de Olano, que ja era portaveu de Pressupostos amb Rafael Hernando al capdavant del grup, ha sigut promogut a portaveu adjunt. La tercera incorporació a la Diputació Permanent és la de Valentina Martínez, diputada per Madrid i inclosa en la direcció del PP regional després de la caiguda de Cristina Cifuentes.

En surten Barreda i Madrazo

Notícies relacionades

Aquestes incorporacions suposen la sortida d’aquest òrgan de dos diputats: Leopoldo Barreda i Ana María Madrazo, els dos portaveus d’àrea amb l’equip del PP del Congrés de Rafael Hernando.

La designació dels representants en la Diputació Permanent és una decisió de les direccions dels grups parlamentaris, que solen reservar aquests llocs a diputats destacats en el partit o en el grup.