DESPLEGAMENT SISTEMÀTIC

Maragall diu que el Govern continuarà obrint delegacions en "legítima defensa"

El conseller assegura que primer es restituiran les ja existents i després s'estudiarà obrir-ne de noves en països nòrdics, els Balcans i països emergents

artadi maragall

artadi maragall

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, ha assegurat aquest divendres que la Generalitat continuarà obrint delegacions a l’estranger "en un acte de legítimadefensa", després que el Govern hagi presentat un recurs contenciós administratiu contra la seva reobertura als EUA, Regne Unit, Irlanda, Alemanya, Irlanda, Suïssa, Itàlia i França.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Maragall ha explicat que l’obertura de delegacions aconseguirà un "desplegament sistemàtic i sense parar" que ha començat restituint les que ja existien i estudiant la possibilitatd’obrir-ne a nous territoris com els països nòrdics i els Balcans, així com en països emergents.

El conseller ha remarcat que el Govern vol que Catalunya "sigui més present en el món" i no creu que el recurs del Govern per presumptament no complir les condicions de la legislació vigent per crear-les pugui frenar-lo.

Notícies relacionades

Segons el seu parer, "reobrir el conflicte de les delegacions és absurd i innecessari" i tot i que ha insistit que la Generalitat es defensarà "jurídicament" del recurs de l’Executiu central, no ha descartat arribar a un acord en una taula de diàleg.

"Aquestes delegacions no les hem creat ara, sinó que hem aplicat un criteri de normalitat democràtica mínima una vegada ha deixat d’estar vigent l’aplicació de l’article 155", ha afegit.