UN ANY DE LA MATANÇA TERRORISTA A CATALUNYA

Els CDR contraprogramen l'acte del 17-A amb una marxa

Convoquen una manifestació per les víctimes de l'atemptat mitja hora abans de l'acte oficial a la plaça Catalunya

Amics de la Rambla demanen que «ningú utilitzi la commemoració per afavorir interessos personals o polítics»

undefined39740166 barcelona   19 08 2017    barcelona       sus majestades fel180810181238

undefined39740166 barcelona 19 08 2017 barcelona sus majestades fel180810181238 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Catalunya no té Rei. Per això el poble català retrà homenatge a les víctimes del 17-A amb tots aquells polítics i associacions que siguin del poble i per al poble”. Amb aquesta consigna, els Comitès de Defensa de la República (CDR) han contraprogramat la concentració oficial d’aquest divendres, quan es compleix un any de l’atemptat terrorista de Barcelona, en record de les víctimes. Els CDR criden a participar en una marxa que s’iniciarà a la plaça Portal de la Pau.

L’acte se suma al calendari de la jornada al convocat a les deu i mitja del matí a la plaça de Catalunya i al que tindrà lloc a la tarda de la mà del’Assemblea Nacional Catalana  (ANC), que no acudirà a la concentració oficial per les víctimes per demostrar el seu rebuig de Felip VIigual com la CUPCUP.

L’escenari de l’acte de l’ANC serà l’exterior de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, al Bages, on està pres Joaquim Forn, qui era conseller d’Interior els passats 17 i 18 d’agost, quan els gihadistes van atemptar a la Rambla i a Cambrils (Baix Camp). Forn ha rebutjat qualsevol homenatge a la seva persona aquells diesaixí com el més gran dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís TraperoJosep Lluís Trapero, també imputat en la causa del’1-O.

L’esposa de Forn, Laura Masdival, acudirà a l’acte oficial en representació de l’exconseller, informa Europa Press. També el PDECat ha confirmat que acudirà a la concentració de Barcelona i a la de Lledoners. 

Rebuig d’“interessos” polítics

Arran les friccions exhibides, Amics de la Rambla ha demanat que “ningú utilitzi la commemoració per afavorir interessos personals o polítics”. L’entitat, integrada per veïns, comerciants, institucions i persones vinculades a la Rambla, crida als qui vulguin mostrar la seva solidaritat a les víctimes a participar en la commemoració de l’aniversari d’aquest divendres.

El proper 17 d’agost és el dia, afirma, per expressar “massivament i conjuntament” el recolzament a les víctimes dels atemptats, el rebuig del terrorisme i l’agraïment a cossos policials, serveis sanitaris, veïns, treballadors de la Rambla i a tots els qui van donar suport.

Notícies relacionades

“Res ni ningú podrà enterbolir el sentiment de solidaritat que ens uneix a tots els que estimem a la Rambla i a Barcelona”, avisa l’associació.

Actes també a Cambrils, Ripoll i Alcanar

En Cambrils, Ripoll, localitat on residien alguns dels terroristes, i Alcanar, on van preparar l’atac, també s’han convocat actes en record de les víctimes i de reconeixement als cossos de seguretat, segons va informar el Govern. La Generalitat farà, apunta en un comunicat, un “ampli desplegament institucional” liderat pel president, Quim Torra.