CANVIS A TVE

'Informe semanal' analitza el màster de Casado

El programa de la primera cadena estatal va tardar gairebé un mes a tractar en profunditat el 'cas Cifuentes' en l'anterior etapa del PP en la direcció de RTVE

44399817 60

44399817 60

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sembla cada vegada més clar que després del nomenament de Rosa María Mateo com a administradora única de RTVERosa María Mateo -a proposta del Govern del PSOE -, el concepte del que és o no notícia ha canviat a la televisió estatal. I un bon exemple d’aquest nou temps es podrà veure aquest dissabte, 11 d’agost, en el programa de TVE-1  'Informe Semanal’,que obre la seva edició amb un reportatge que analitza el rocambolesc cas del màster del flamant president del Partit PopularPablo Casado.

En un comunicat, fet públic per la mateixa TVE, s’assenyala que aquest reportatge, titulat 'El máster de nunca acabar' se centra en el cas del màster de Pablo Casado, que ha arribat al Tribunal Suprem. "En les pròximes setmanes, l’Alt Tribunal haurà de pronunciar-se sobre si arxiva el cas o si practica les mesures suggerides per la jutge d’instrucció, que adverteix en Casado una 'conducta criminal’ i l’acusa de prevaricació administrativa i suborn impropi", explica la anota.

Notícies relacionades

Quan es va fer públic el cas del màster del’expresidenta de la Comunitat de MadridCristina Cifuentes, el programa de TVE-1, llavors amb una direcció nomenada pel Partit Popular en el Govern, es va ignorar. Posteriorment, se li va dedicar un sol minut en un vídeo que elogiava els Pressupostos Generals de l’Estat. 'Informe semanal’ no va tractar en profunditat el cas fins 25 dies després que esclatés l’escàndol.

En aquest reportatge d’'Informe semanal’, que continua dirigint i presentat pel controvertit periodista Jenaro Castro (al capdavant de l’espai des del 2012), els periodistes Natalia Junquera, d’'El País’; Quico Alsedo, d’'El Mundo', i Luis Arechederra, d’'ABC', analitzen la instrucció del cas i les seves conseqüències judicials.