CANVI DE FUNCIONS

Àngel Ros renuncia oficialment a l'alcaldia de Lleida

«No canviaria per res aquests gairebé 15 anys de relació política amb la ciutat de Lleida», afirma

jrico24931351 madrid 04 02 2014     politica el alcalde de lleida  angel r160912125523

jrico24931351 madrid 04 02 2014 politica el alcalde de lleida angel r160912125523

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El socialista Àngel Ros ha presentat aquest dissabte oficialment la seva renúncia com a alcalde i regidor de Lleida davant del Secretari General de l’Ajuntament, després que el Consell de Ministres aprovés aquest divendres el seu nomenament com a nou ambaixador d’Espanya al Principat d’AndorraAndorra, que ja ha estat publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Després de firmar la renúncia, Ros ha dit que “no canviaria per res aquests gairebé 15 anys de relació política amb la ciutat de Lleida”, i ha destacat que és un momentd’emoció, i que se sent orgullós d’haver pogut treballar a la paeria amb tots els seus companys, a qui ha enviat una carta per acomiadar-se.

L’equip de Govern de l’Ajuntament preveu convocar un ple en els pròxims dies presidit per la primera tinenta d’alcalde, Montse Mínguez, per informar de la renúncia de Ros a l’alcaldia i nomenar regidor el següent de la llista en les últimes eleccions municipals, Joan Queralt.

Una vegada fet aquest ple, en els deu dies següents, se celebrarà una sessió extraordinària per escollir el nou alcalde, segons informa el consistori en un comunicat.

Ros ha confessat que “la funció d’ambaixador era una antiga aspiració personal” que finalment ha pogut veure completada, per la qual cosa, segons ha afirmat, sempre agrairà la proposta del ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, i al president del Govern, Pedro Sánchez, d’assumir la responsabilitat de ser ambaixador espanyol a Andorra.

Més de 14 anys com a alcalde

El ja excalcalde de Lleida ha fet un balanç de la seva trajectòria a la Paeria: ha assegurat que “hi ha molts elements d’orgull” però també altres en què creu que hauria d’haver fet més, i que han quedat pendents moltes coses.

Notícies relacionades

Ha especificat que “un moment dramàtic va ser l’explosió de gas dels blocs de la Mariola”, i ha destacat el treball realitzat en l’àmbit de les guarderies perquè quan va començar a l’alcaldia en tenien nou i ara n’hi ha 28, segons ha explicat.

Preguntat pel balanç econòmic, ha opinat que el consistori de Lleida és un ajuntament sense dèficit, que presenta unes liquidacions que van millorant d’any en any, i que la situació de l’ajuntament “és d’una solvència absoluta”.