TROBADA AMB TORRENT

El Govern espanyol demana diàleg amb el Govern sense Puigdemont com a interlocutor

Cunillera assegura que "hi ha voluntat de diàleg malgrat els evidents desacords"

jregue44439444 25 07 2018 el president rep en audi ncia la delegada del gov180725150036

jregue44439444 25 07 2018 el president rep en audi ncia la delegada del gov180725150036

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, s’ha mostrat avui partidària del diàleg "de govern a govern" entre els executius espanyol i català sense l’expresident Carles Puigdemont com a interlocutor, i confia que la reunió de la comissió bilateral serveixi per assolir acords.

Cunillera ha mantingut aquest migdia una reunió amb el president del Parlament, Roger Torrent, qualificada per les dues parts de "cordial i respectuosa", i que ha servit, segons ha dit després en declaracions als periodistes, per constatar que "hi ha voluntat de diàleg malgrat els evidents desacords" davant de qüestions com l’autodeterminació de Catalunya i els presos independentistes.

Sobre l’apel·lació al diàleg i la negociació realitzada avui des de Berlín per Puigdemont i la possibilitat que ell pogués ser present en les negociacions entre el Govern espanyol i els representants de les institucions catalanes,  Cunillera s’hi ha mostrat contrària. 

"El Parlament –ha recordat– ha elegit un president, i tot i que com vostès poden comprendre a mi m’agradaria que fos Miquel Iceta (PSC), resulta que la cambra va decidir que fos Quim Torra, amb la qual cosa el president de la Generalitat és Quim Torra. Ell és el meu president i jo vull que ell se senti com el meu president".

Torrent demana la retirada de les acusacions

Per la seva part, Torrent ha reclamat que la Fiscalia General de l’Estat retiri "tots els càrrecs contra els presos polítics i exiliats". "Al marge de qualsevol negociació, és imperatiu que la Fiscalia General retiri tots els càrrecs", ha transmès a Cunillera.

Notícies relacionades

El president del Parlament també ha expressat el seu suport al diàleg entre els presidents Pedro Sánchez i Quim Torra, però ha demanat que aquest inclogui "acords" i el respecte pel dret d’autodeterminació de Catalunya.

"El diàleg ha d’incloure acords i aquests han de contemplar l’assumpte nuclear del conflicte polític, que és l’exercici del dret a l’autodeterminació", ha exposat el president de la Cambra catalana.