GOVERN DE PEDRO SÁNCHEZ

Tezanos demana sortir de l'executiva del PSOE

El director del CIS assegura que deixa el càrrec per no minvar la credibilitat de Sánchez

GRA138. MADRID, 25/05/2017.- Los socialistas Adriana Lastra, Manuel Escudero (i) y José Félix Tezanos, durante un encuentro con los medios para presentar las enmiendas al documento marco del 39 congreso federal del PSOE, hoy en la sede del partido. EFE/Luca Piergiovanni

GRA138. MADRID, 25/05/2017.- Los socialistas Adriana Lastra, Manuel Escudero (i) y José Félix Tezanos, durante un encuentro con los medios para presentar las enmiendas al documento marco del 39 congreso federal del PSOE, hoy en la sede del partido. EFE/Luca Piergiovanni / Luca Piergiovanni (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

José Félix Tezanos, recentment nomenat president del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), va comunicar aquest dilluns que deixa el seu càrrec en l’Executiva Federal del PSOE.

Tezanos va informar aquest dilluns els seus companys de la direcció socialista que finalment opta per abandonar el seu lloc com a secretari d’Estudis i Programa.

Des que va ser nomenat president del CIS pel Govern que presideix Pedro Sánchez fa dues setmanes, moltes han estat les veus, dins i fora del partit i de la Moncloa, que li han demanat que deixés el seu lloc en l’Executiva del PSOE.

L’històric socialista ha remès una breu carta al secretari d’Organització del PSOE i ministre de Foment, Jose Luis Ábalos, demanant-li la “suspensió immediata” de les seves funcions.

A més, als seus companys d’Executiva els va indicar que aquesta decisió és “dolorosa” per a un “vell socialista” com ell, perquè “no hi ha honor més gran” en aquests moments que pertànyer a l’Executiva que presideix Sánchez. I argumenta la seva decisió en què no podia consentir que un debat que s’estava fent cada cop més gran afectés el secretari general ni la “credibilitat” del CIS.

Divendres passat, el Govern va traslladar a Tezanos la pressió sobre la idoneïtat de la seva continuïtat com a membre de l’Executiva socialista, quan en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres la portaveu, Isabel Celaá, es va limitar a assenyalar que es tractad’“una qüestió perquè el mateix president dirimeixi (amb referència a Tezanos)” quan se li va preguntar si el nou president del CIS ha de seguir com a secretari d’Estudis i Programes al PSOE després del seu nomenament.

Notícies relacionades

Fonts de la direcció socialista van considerar des del seu nomenament que havia d’abandonar, però el dirigent socialista no ho considerava així. En la pròxima reunió de l’Executiva del PSOE, que s’espera per a aquest mes de juliol, però encara no té data, ja es preveia que se n’anava abordar aquesta qüestió d’alguna manera.

Tezanos va ser director i impulsor des de 1981 de la Fundació Sistema, vinculada al PSOE, i ara és el president de la Fundació Pablo Iglesias, càrrec en el qual va substituir Alfonso Guerra. Va ser un dels que va coordinar el projecte amb què Pedro Sánchez es va presentar a les primàries del PSOE, la qual cosa li va valer un lloc en l’Executiva.

Temes:

CIS PSOE Govern