LA NOVA CÚPULA DE CATALUNYA EN COMÚ

Colau pren el control del partit de Colau

Els comuns passen a tenir ara una direcció bicèfala amb l'alcaldessa i Domènech

La seva candidatura s'imposa en la votació per renovar l'executiva

b1ef2f57-668c-415d-9aad-0f444eb862f9

b1ef2f57-668c-415d-9aad-0f444eb862f9

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ada Colau agafa les regnes del partit de Colau. Els comuns, dirigits fins ara en solitari per Xavier Domènech, passen a tenir una direcció bicèfala amb el líder del grup parlamentari a la Cambra catalana i l’alcaldessa de Barcelona. No hi ha hagut sorpreses i la llista oficialista, comandada per tots dos, s’ha imposat amb claredat en la votació interna per renovar els càrrecs de la confluència.

La candidatura de Domènech i Colau ha aconseguit el 64,39% de suports i tindrà 20 dels 30 llocs de l’executiva. Comuns Federalistes, que reclamaven marcar més distàncies amb l’independentisme, tindran sis representants després d’aconseguir un 21,08% de suports; finalment, els anticapitalistes de Desbordem tindran quatre places després d’aglutinar un 13,93% de suports. Colau, que presidia el consell nacional de la formació (càrrec simbòlic), no formava fins ara part de la direcció. Ara el seu lideratge de facto tindrà a més plasmació formal.

Notícies relacionades

La confecció de la llista oficialista va ser problemàtica. Elisenda Alamany, portaveu parlamentària de Catalunya en Comú Podem, es perfilava com la candidata a acompanyar Domènech al capdavant de la formació en una llista en la qual l’actual coordinador pretenia que hi hagués més pes dels independents i menys quotes de partits. Però, veient la falta d’acord, Colau i el seu entorn van intervenir en l’assumpte i van decidir postular l’alcaldessa per fer 'tiquet’ amb Domènech, cosa que va generarl’enèsim esbronc en el partit.

Entre la trentena de membres de la nova executiva no hi serà Alamany ni tampoc Joan Josep Nuet, diputat al Parlament i líder d’EUiA, que no van entrar a la llista de Domènech i Colau. Tot i que sí que anaven en aquesta candidatura independents com Marc Parés o Xavi Matilla, s’haurà de veure quants d’ells acaben en el nucli directiu, que es començarà a embastar després dels resultats de la votació en què han participat un de cada tres inscrits (3.260 de 9.088).