CORRUPCIÓ A VALÈNCIA

Ricardo Costa declara que el constructor Enrique Ortiz va donar comissions al PP per adjudicacions

La seva confessió davant de la fiscalia ha donat peu a l'obertura d'una nova peça en el 'cas Imelsa'

L'exsecretari general del PPCV va obtenir una rebaixa en la seva condemna del 'cas Gürtel' després d'oferir revelacions

zentauroepp44028873 valencia 28 6 2018 pol tica  caso imelsa  ricardo costa  el 180628112226

zentauroepp44028873 valencia 28 6 2018 pol tica caso imelsa ricardo costa el 180628112226 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Ricardo Costa, exsecretari general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, continua descobrint el pastís per despullar les corrupteles dels populars valencians en l’època de Francisco Camps. Aquest dijous ha comparegut com a testimoni davant del jutge que instrueix el ‘cas Imelsa’ per confirmar que, tal com va avançar la fiscalia, l’empresari Enrique Ortiz i l’empresa Rover Alcisa van donar comissions als populars valencians a canvi que Ciegsa li adjudiqués la construcciód’escoles.

Ortíz està investigat en el ‘cas Brugal’, en la instrucció del qual es van incloure les seves vergonyoses converses amb Sonia Castedo, l’exalcaldessa d’Alacant, i ja ha sigut condemnat en el ‘cas Gürtel’ per finançar il·legalment el PPCV amb uns 350.000 euros a les campanyes del 2007 i 2008, unes irregularitats que va acceptar confessar a canvi de rebaixar la petició inicial de presó per una altra d’eludible amb una multa, que va ser la que se li va imposar.

"Per descomptat", ha contestat Costa escarit a la seva entrada als jutjats, al preguntar-se-li si venia a col·laborar amb la justícia. A més de Costa, també està citat a declarar com a testimoni David Salvador, exdirector general de l’Agència Valenciana d’Avaluació i Prospectiva de la Generalitat.

Pacte amb la fiscalia

L’exdirigent castellonenc va revelar aquestes possibles comissions fa setmanes en la seva suculenta declaració a la Fiscalia Anticorrupció, de la qual ja va sortir una altra peça que investiga més possibles irregularitats al voltant de l’arribada i gestió de la Fórmula 1 a València. 

Notícies relacionades

El seu pacte amb la fiscalia va propiciar que el ministeri reduís la seva petició inicial de presó de set a quatre anys, que va ser el que finalment li va imposar el jutge. 

Ciegsa va ser l’empresa que va crear la Generalitat per ‘externalitzar’ la construcció d’escoles a la Comunitat Valenciana i pel que sembla va permetre que s’acumulés un forat de mil milions d’euros, tot i que els dirigents del PPCV han negat aquesta dada, redueixen els modificats i sobrecostos a 300 milions i els emmarquen dins de la legalitat.