'CAS MÀSTER'

La Universitat Complutense citarà els professors de Pablo Casado

La institució vol prendre declaració al nombre més elevat possible de professors del polític popular

undefined42486383 madrid 12 03 2018 politica reuda de prensa del vicesecretari180409214916

undefined42486383 madrid 12 03 2018 politica reuda de prensa del vicesecretari180409214916 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El departament d’Inspecció de Serveis de la Universitat Complutense de Madrid (UCM) té intenció de citar durant aquesta setmana els professors que van donar classe al candidat a presidir el PP nacional, Pablo Casado, durant la carrera de Dret que va cursar al CES Cardenal Cisneros per recollir informació sobre els seus estudis.

Així ho han indicat fonts universitàries en relació amb la informació avançada per la Cadena SER per indicar que es tractarà que acudeixin el nombre més elevat de professors possible relacionats amb els estudis de Casado en aquest centre adscrit a la Complutense, ja que alguns ja no estan vinculats a l’institut i hi ha fins i tot casos de docents que ja han mort.

La Complutense va avançar al maig que sol·licitaria tota la informació relativa als estudis de Casado i que, en cas d’haver-hi indicis d’irregularitat, va avançar que actuaria amb contundència.

Així ho indicaven fonts de la institució després que el diari 'El Mundo' publiqués una informació segons la qual Casado hauria superat 12 matèries de les 25 de la carrera de Dret i hauria aconseguit el títol en quatre mesos, poc després de ser elegit diputat madrileny l’any 2007, amb "facilitats" en aquest centre.

Al seu torn, el CES Cardenal Cisneros va negar després de conèixer-se aquesta informació que hi hagués hagut un "tracte preferent" amb Casado a l’hora de cursar els seus estudis o que hagués pogut aprovar sense examinar-se.

Notícies relacionades

Per la seva part, Pablo Casado ha defensat reiteradament que "no hi ha cap irregularitat" en el seu expedient i les informacions publicades que apunten a sospites sobre la manera en què va obtenir un títol universitari es basen en "difamacions anònimes sense proves".

A finals de maig, la Complutense va formalitzar la petició d’informació per obtenir l’expedient dels seus estudis cursats al CES Cardenal Cisneros.