POSSIBLE INVESTIGACIÓ

La jutge del cas màster de Cifuentes demana al Congrés que acrediti la condició de Pablo Casado com a diputat

El precandidat a la presidència del PP podria ser citat en qualitat d'investigat en relació amb el màster que va cursar el 2008

GRAF111  MADRID  10 04 2018 - El vicesecretario de comunicacion del Partido Popular  Pablo Casado  durante la rueda de prensa que ha ofrecido esta manana en la sede del partido  donde ha presentado toda la documentacion sobre su master de la Universidad Rey Juan Carlos  que segun ha explicado hizo en 2008 no por el titulo en si mismo sino porque queria acceder al doctorado y entonces se requeria  Casado ha mostrado ante los periodistas todos los papeles sobre la inscripcion y el pago fraccionado de la matricula  asi como la solicitud y aceptacion de convalidaciones  En su caso pudo convalidar dos tercios de los creditos y solo tuvo que obtener veinte  El dirigente  popular  ha confirmado que no tuvo que asistir a clase y que esos veinte creditos los logro mediante cuatro trabajos -uno de ellos similar a lo que seria un trabajo de fin de master-  pero ha recalcado que fue el director de este programa  Enrique Alvarez Conde  quien le explico como debia organizar sus estudios y le confirm

GRAF111 MADRID 10 04 2018 - El vicesecretario de comunicacion del Partido Popular Pablo Casado durante la rueda de prensa que ha ofrecido esta manana en la sede del partido donde ha presentado toda la documentacion sobre su master de la Universidad Rey Juan Carlos que segun ha explicado hizo en 2008 no por el titulo en si mismo sino porque queria acceder al doctorado y entonces se requeria Casado ha mostrado ante los periodistas todos los papeles sobre la inscripcion y el pago fraccionado de la matricula asi como la solicitud y aceptacion de convalidaciones En su caso pudo convalidar dos tercios de los creditos y solo tuvo que obtener veinte El dirigente popular ha confirmado que no tuvo que asistir a clase y que esos veinte creditos los logro mediante cuatro trabajos -uno de ellos similar a lo que seria un trabajo de fin de master- pero ha recalcado que fue el director de este programa Enrique Alvarez Conde quien le explico como debia organizar sus estudios y le confirm / FERNANDO VILLAR (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

La jutge d’instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, ha sol·licitat al Congrés dels Diputats que acrediti la condició de diputat del vicesecretari de Comunicació del PP Pablo Casado, han informat fonts del TSJM.

La informació es realitzaria per confirmar la condició d’aforat davant del Tribunal Suprem per, en cas que sigui necessari, remetre una possible investigació en relació amb el màster que va cursar el 2008 a la Universitat Rei Joan Carles de Madrid (URJC). Si s’eleva la causa al Suprem, podria comportar la seva citació en qualitat d’investigat si decideix no arxivar el cas.

Per la seva part, Casado ha assegurat la seva "absoluta tranquil·litat" per les investigacions sobre els seus estudis universitaris perquè ha sigut "transparent", ha donat "la cara" i ha aportat "tota la documentació". Al seu entendre, es tracta d’informacions "interessades". "Absoluta tranquil·litat, i insisteixo que estem parlant d’un procés intern i crec que la vara de mesurar ha de ser per a tothom igual", ha assegurat Casado en declaracions a La Sexta, recollides per Europa Press, després de recordar que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha "canviat el seu currículum i "ningú no hi ha donat cap importància".

Precandidat

Avui mateix, Casado ha anunciat que presentarà la seva candidatura a la presidència del Partit Popular candidatura a la presidència del Partit Populardavant del congrés extraordinari que la formació celebrarà els dies 20 i 21 de juliol per elegir el successor de Mariano Rajoy al capdavant de la formació.

Divendres passat, la jutge va acordar entregar ofici a la presidenta del Congrés dels Diputats perquè la cambra certifiqui la condició de diputat de Pablo Casado Blanco als efectes dels articles 71.3 CE i 57.1.2 de la LOPJ.

La sol·licitud es realitza en el marc de la peça separada del cas en el qual investiga presumptes irregularitats en el màster en Dret Autonòmic que va cursar Cristina Cifuentes a la Universitat Rei Joan Carles de Madrid i que ell va realitzar uns anys abans.

Presumptes delictes

La present providència s’emmarca en la investigació dels presumptes delictes de falsificació documental, prevaricació administrativa i suborn impropi pels quals han sigut cridats a declarar el pròxim 1 d’agost, en qualitat d’investigats, Alicia López de los Mozos, Enrique Álvarez Conde i Fernando Suárez Bilbao.

La jutge va acordar obrir una peça separada per aclarir si el catedràtic Enrique Álvarez Conde va poder cometre un delicte continuat de prevaricació. Dins d’aquesta causa, va demanar a aquesta universitat que remetés informació sobre el màster que va cursar en el vicesecretari de Comunicació del PP en el període 2008-2009.

Convalidacions 

A l’abril, Casado va comparèixer davant dels mitjans de comunicació després que es difonguessin les primeres informacions amb els seus treballs sobre el màster de 60 crèdits en Dret Autonòmic i Local a la Universitat Rei Joan Carles (URJC) i els documents sobre les convalidacions que va sol·licitar –un total de 40 crèdits– per demostrar que va fer "el correcte" i que no va rebre "cap tracte de favor". En aquesta compareixença, va confirmar que el seu director va ser també Enrique Álvarez Conde, el mateix catedràtic que amb Cristina Cifuentes, i va admetre que no va anar a classe ni es va examinar. "Vaig fer el que se’m va demanar", va emfatitzar.

En una trobada informal amb els mitjans de comunicació, Casado va explicar que, després de matricular-se al màsetr l’octubre del 2008, va sol·licitar la convalidació de les assignatures (ja era llicenciat en Dret per la Universitat Complutense) i va admetre que no té el certificat de notes oficial perquè no el va sol·licitar “mai”.

Quatre treballs breus

Notícies relacionades

Després va mostrar quatre treballs, entre els quals va destacar el treball de final d’itinerari (12 crèdits) de 55 pàgines titulat 'Les competències de les comunitats autònomes en matèria d’administració de justícia'.

A més, va realitzar tres treballs més, més breus, que comptaven dos o quatre crèdits en tres assignatures i que tenen com a títol: 'El concepte constitucional d’autonomia local en la jurisprudència del Tribunal Constitucional’; 'El repartiment de competències a la Constitució de 1978 i el seu futur' i 'Els principis inspiradors del model autonòmic i les principals sentències del Tribunal Constitucional’.

Temes:

Cas Màster