SEMBLANCES RAONABLES

Puigdemont denuncia una botiga de pernil per denigrar el seu cognom

El comerç es diu Pig Demont i el logo és un porc amb ulleres i cabells similars als de l'expresident

L'establiment també comercia un vi anomenat Rufián

pigdemont

pigdemont

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident Carles Puigdemont ha denunciat una botiga de pernil ‘on line’ anomenada Pig Demont per denigrar el seu cognom i identificar-lo amb un porc, segons ha informat la cadena COPE.

A la pàgina web també s’inclou el logo del comerç, on apareix un porc amb ulleres i uns cabells negres que guarden similitud amb l’aparença de l’expresident de la Generalitat, a més d’incloure una bandera andalusa i una d’espanyola.

"No volia insultar"

El propietari de la botiga, Alberto González, un jove malagueny, ha reconegut en declaracions a l’emissora que la seva intenció no era ni insultar ni molestar i ha argumentat que el logo "evidentment no és la imatge de Puigdemont" i que tampoc es correspon amb el nom, ja que sorgeix de la mescla entre ‘pig’ (‘porc’ en anglès) i ‘demont’ (que significa ‘muntanya’ en francès).

"Em sorprèn que aquest senyor, amb la quantitat de circumstàncies personals, es preocupi per una microempresa malaguenya", ha explicat González, i ha ironitzat: "Si ell es veu reflectit en la caricatura d’un porcí, és més problema seu. ¿Si hagués posat lacua al porc, s’enfadaria Pablo Iglesias?"

Vi Rufián

La botiga ‘on line’ també té a la venda un vi escumós, d’origen andalús, anomenat Rufián, que coincideix amb el diputat al Congrés per Esquerra Republicana, Gabriel Rufián.

Notícies relacionades

L’advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha impugnat el registre de la marca per "ofensa i vexació" a la imatge de l’expresident.

En declaracions a TV-3 dimecres, l’advocat ha explicat que va enviar un requeriment a l’Oficina de Patents i Marques per impugnar la marca, per "les similituds fonètiques amb el seu cognom" i per considerar que la imatge és una "clara caricatura de Puigdemont", i ha afegit que si el propietari continua utilitzant la marca, reclamaran per la via civil, "i si a més es produeixen expressions ofensives, es procedirà per la via penal".