RESPOSTA

Marta Pascal rebutja la reforma constitucional plantejada per Batet

"Catalunya ja està en una altra fase", assegura la coordinadora general del PDECat

jregue43497163 barcelona  barcelon s  26 05 2018   politica    consell naci180612104407

jregue43497163 barcelona barcelon s 26 05 2018 politica consell naci180612104407 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha assegurat aquest dimarts que la proposta de reforma constitucional que vol impulsar el nou Govern de Pedro Sánchez està "fora dels paràmetres" del que desitja la sobirania a Catalunya, que, segons ella, "està en una altra fase".

En declaracions a RNE, Pascal ha rebutjat d’aquesta manera la proposta de reforma que va plantejar la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, per solucionar, entre altres assumptes, la situació catalana.

Segons Pascal "la resposta de les urnes el passat 21-D va ser clara" perquè va donar "una majoria independentista al Parlament", per la qual cosa "el debat sobre la reforma constitucional està fora del que espera la gent a Catalunya".

Dret a decidir

La dirigent del PDECat ha assegurat també que seria "desitjable i necessari" que dins de la reforma s’inclogués el dret a decidir, i ha afegit que, fins i tot amb això, "no anem lluny" perquè "ja no és si es canvia o no la Constitució, sinó sobre les bondats de tenir o no un Estat català".

Sobre la moció de censura, Pascal ha remarcat que el seu partit "tenia com a prioritat fer fora el PP de la Moncloa" i que "en aquests moments espera que el president del Govern faci passos".

Pascal també ha assenyalat que és "urgent que Sánchez es reuneixi amb Quim Torra", i ha afegit que a ella "li semblaria bé que fos al Palau de la Generalitat", però ha assegurat que desconeix on i quan se celebrarà.

Notícies relacionades

En relació amb els presos sobiranistes, la coordinadora del PDECat ha declarat que els vol "lliures", encara que "un primer pas" seria un eventual acostament a presons catalanes.

Pascal ha admès que li resulta "estrany" sentir l’exconsellera Clara Ponsatí assegurar que l’anterior Govern "anava de farol" amb el procésClara Ponsatí  ", quan té "amics a la presó" i ella mateixa ha afirmat "que és a l’exili".