INVESTIGACIÓ

El TSJC admet la querella de la fiscalia contra Turull per cedir patrimoni a la seva esposa

L'alt tribunal nomena l'instructor de la causa, que serà qui haurà de citar a declarar el diputat i la seva dona

zentauroepp42629324 madrid  23 03 18  llegada al tribunal supremo de jordi turul180518202823

zentauroepp42629324 madrid 23 03 18 llegada al tribunal supremo de jordi turul180518202823 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

La Sala Civil Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit la querella presentada per la fiscalia contra el diputat de Junts per Catalunya Jordi Turull per cedir el seu patrimoni a la seva esposa, Maria Blanca Bragulat, abans del referèndum unilateral de l’1-O. Aquest òrgan judicial ha decidit incoar una investigació i ha nomenat com a instructor de la causa el magistrat José Francisco Valls. Aquest jutge decidirà quan declararan l’exconseller, que està empresonat per presumpta rebel·lió en relació amb la declaració unilateral d’independència, i la seva dona, també acusada.

La fiscalia assenyala en la querella que Turull era titular d’una vivenda a Parets del Vallès (Barcelona), valorada en 84.452 euros, i de la meitat d’un compte corrent amb 107.594 euros que compartia amb la seva dona. Per evitar un futur embargament, sosté el ministeri públic, l’exconseller "es va concertar" amb la seva esposa, amb qui està casat en règim de separació de béns, per desprendre’s de la major part del seu patrimoni immobiliari i actius financers i aparentar amb això una situació d’insolvència". 

El ministeri públic va constatar que tots dos van formalitzar un negoci jurídic el 8 de juny del 2017.  “Feia unadonació pura i simple" a la seva esposa de la meitat de la vivenda de Parets, de la qual era únic propietari, i li cedia també el 50% dels 107.594 euros que tots dos tenien al compte corrent.

Apnees severes

Notícies relacionades

Junts per Catalunya va explicar al seu dia en un comunicat que Turull va decidir posar el domicili familiar a nom dels dos "a partir del moment que li van diagnosticar unes apnees molt severes que l’obliguen a dormir sempre amb una màquina d’oxigen, també ara a la presó, amb risc de mort sobtada en cas de no fer-ho".

El partit va precisar que en aquell moment ni era conseller ni es preveia que pogués ser-ho (va ser investit un mes després en substitució de Neus Munté).