EL DEBAT D'INVESTIDURA AL PARLAMENT

Domènech recorda a Torra que el 21-D no va ratificar la DUI

El líder dels comuns blasma el candidat que es presenti com a president "provisional"

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

El líder de Catalunya en Comú Podem, Xavier Domènech, ha reclamat al presidenciable Joaquim Torra que s’abstingui de “recrear-se amb la legitimitat” perquè el que es debat i discuteix no va d’una persona, de la situació de Carles Puigdemont, sinó de “Catalunya i dels catalans”. Domènech, fent gala de l’equidistància del seu grup polític, ha donat per bo que en les eleccions del passat 21-D la ciutadania “va votar en contra del 155”, però al mateix temps ha recordat que aquesta mateixa ciutadania “no va ratificar la declaració unilateral d’independència”, per la qual cosa va exigir “que deixessin d’aplicar polítiques” com si hi hagués hagut el suport popular a la secessió.

El líder dels comuns, Podem ara inclosa, ha retret que el candidat s’hagi presentat com a possible president “provisional”. Després d’ironitzar sobre la composició del futur gabinet de Torra, elegit per Puigdemont i per ERC, ha conclòs que el de Torra, si té lloc, serà un "Govern molt dèbil". “Vostè segurament deu ser el millor candidat de Puigdemont, però no tenim tan clar que sigui el millor candidat per a Catalunya”, ha afirmat.

A voltes amb els tuits

Notícies relacionades

Quant als tuits de Torra, Domènech li ha preguntat directament sobre “què pensa dels espanyols”, perquè, segons la seva opinió, de la seva resposta es podrà saber “si entén o no la realitat de Catalunya”. I ha afegit: “Si jo hagués escrit aquests tuits, no hauria gosat mai presentar-me a la presidència de la Generalitat”.

Finalment, sobre possibles acostaments pròxims entre l’independentisme i l’espai polític de Domènech, el líder de Catalunya en Comú Podem ha respost al portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, que havia afirmat que “esperaven” els comuns. “No s’equivoqui. Som nosaltres que els esperem a vostès”, ha sentenciat. És a dir, que no hi ha intenció d’aproximar-se al secessionisme, però si de comptar amb els republicans per a una aliança que donés com a fruit futur un Govern d’esquerres.