POSICIÓ DE L'EXECUTIU DE LA UE

La Comissió Europea creu que Alemanya va actuar "d'acord amb les regles" amb Puigdemont

L'Executiu de la UE considera correcta l'actuació de l'audiència de Schleswig-Holstein, que va desestimar el delicte de rebel·lió

zentauroepp42880284 correction   european commissionner for justice  consumers a180411144651

zentauroepp42880284 correction european commissionner for justice consumers a180411144651 / EMMANUEL DUNAND

1
Es llegeix en minuts
Efe

La comissària europea de Justícia, Vera Jourová, ha considerat aquest dimecres que la justícia alemanya va actuar "d'acord amb les regles" en el cas de l'entrega a Espanya de l'expresident català Carles Puigdemont.

"N'hauria de mirar els detalls, però crec que en aquest cas específic Alemanya va actuar d'acord amb les regles", ha dit Jourová en una roda de premsa al referir-se a la decisió de l'audiència territorial de Schleswig-Holstein de desestimar el delicte de rebel·lió de què acusa Puigdemont la justícia espanyola.

Notícies relacionades

"Per motius jurídics, no pot acceptar-se una extradició per rebel·lió perquè els actes que li imputen no serien punibles a Alemanya segons la legislació vigent", va dir el dia 5 d'abril l'audiència regional alemanya.

Aquesta decisió impedeix que el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena pugui jutjar Puigdemont per rebel·lió, el més greu dels delictes que li imputa i pel qual li podrien caure fins a 30 anys de presó.