Un veí confon dos policies nacionals amb assaltants a la casa del jutge Llarena de Sant Cugat

Els Mossos, activats per una trucada, han anat al domicili i s'han trobat dos agents de paisà en tasques de vigilància

zentauroepp42853508 pablo llarena bertran180409111740

zentauroepp42853508 pablo llarena bertran180409111740

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

La trucada d'un veí de Sant Cugat del Vallès aquest dilluns al matí ha provocat un embolic entre els Mossos d’Esquadra i el Cos Nacional de Policia (CNP) davant de la casa del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. Al veí l'ha inquietat la presència de dos desconeguts davant del domicili del magistrat i, temorós de poguessin estar intentant assaltar-la, ha trucat al 112 per alertar subratllant que l'amo era Llarena. 

La propietària de l'immoble és en realitat la dona del jutge i es tracta d'una casa que freqüenten tot i no ser la seva residència habitual. La trucada del veí ha activat diverses patrulles dels Mossos. Hi havia la possibilitat que poguessin ser lladres que ignoressin qui estaven a punt de robar. Però preocupava molt més la possibilitat que es pogués tractar d'una acció de protesta contra l'empresonament dels polítics catalans -Llarena és el jutge que manté la pena de presó preventiva per a l'exvicepresident Oriol Junqueras, cinc exconsellers i l'expresident de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) Jordi Sànchez, i el líder d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart-. Els Mossos han arribat quan els dos sospitosos encara no havien marxat i els han pogut sorprendre a tocar de l'entrada del pis de Llarena. Però hi havia més sorpreses.

Policies de paisà

Notícies relacionades

Els policies catalans han instat els dos homes a identificar-se i aquests últims han resultat ser dos agents de paisà del Cos Nacional de Policia (CNP) que estaven realitzant discretament tasques de protecció i vigilància del domicili del jutge. Cosa que els Mossos desconeixien. La policia catalana manté activat des de la setmana passada el dispositiu 'Minerva', un operatiu que s'ha desplegat, considerant la situació política actual que es viu a Catalunya, per contenir possibles atacs contra seus de partits polítics i institucions judicials, entre altres objectius. 

El jutge Llarena, que aquest dilluns s'havia desplaçat a Barcelona per assistir a l'entrega de despatxos als nous jutges a càrrec del Rei, un acte en què també ha participat la seva dona, Gema Espinosa, com a directora de l'Escola Judicial, va ser a finals de març objectiu de diverses pintades de l'organització independentista Arran. Membres d'aquest grup afí a la CUP van escriure "Llarena feixista" en un carrer de Das, a la Cerdanya, davant del que inicialment es pensava que era la casa del magistrat en aquesta localitat. No obstant, després va resultar que el seu domicili estava en una altra zona, encara que el Consell General del Poder Judicial va considerar igualment que els fets constituïen un acte de coacció al jutge.