POLÈMICA PEL MÀSTER

Els estudiants de la Universitat Rei Joan Carles protesten contra Cifuentes

Convoquen una manifestació davant el despatx de la presidenta madrilenya si no dimiteix

jlr20484

jlr20484 / JOS LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Dos centenars d'estudiants de diverses carreres s'han concentrat aquesta tarda al pati central del campus que la Universitat Rei Joan Carles (URJC) té a Vicálvaro (Madrid) per protestar per l'escàndol del màster que la presidenta autonòmica, Cristina Cifuentes, va obtenir en aquest centre educatiu suposadament de forma irregular el 2012.

Els estudiants, convocats per tres dels sindicats que van portar fa dues setmanes les irregularitats del màster de Cifuentes a la Fiscalia, i gairebé sense presència de professors, han corejat crits contra el rector, Javier Ramos, els docents que van impartir el màster i la mandatària madrilenya.

"¿On és el TFM?"

Amb la mateixa música d'alguna de les cançons que es van deixar sentir a Catalunya en els dies previs al referèndum de l'1 d'octubre, els manifestants han cantat: "¿On és el TFM? ¿El TFM on és?", en al·lusió al Treball Final de Màster de Cifuentes, l'existència del qual no li consta a la URJC, segons va confirmar el rector divendres passat.

Protesta a la URJC / periodico

Després de la concentració, els estudiants han anat fins a la porta de l'edifici de despatxos on té el seu el director del màster, Enrique Álvarez Conde, que la setmana passada va admetre haver "reconstruït" l'acta falsa d'avaluació de Cifuentes "per pressions" del rector.

A la Puerta del Sol

Notícies relacionades

A la porta de l'edifici, han llegit un comunicat en què han lamentat no poder creure "una universitat que menteix constantment" i han reivindicat "el treball honrat d'una altra universitat Rei Joan Carles" que no apareix en les portades dels diaris ni en els informatius de televisió.

Aquesta no serà l'única protesta estudiantil si Cristina Cifuentes no deixa el seu càrrec i la universitat no li retira el títol. Els convocants de la protesta d'avui, i altres entitats estudiantils, han fet una crida "a la comunitat universitària" per manifestar-se a la Puerta del Sol de Madrid, davant la seu de la presidència de la Comunitat, dijous que ve 12 a les 6 de la tarda.