Alemanya i el CAC estudien les amenaces de Jiménez Losantos

El locutor va reclamar "una acció" violenta pel cop judicial amb Puigdemont

"A Baviera poden començar a esclatar cerveseries", va amenaçar

zentauroepp11621652 radio reyes de la ma ana en la foto federico jimenez losanto180407193547

zentauroepp11621652 radio reyes de la ma ana en la foto federico jimenez losanto180407193547

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’última sortida de to del locutor d’EsRadio Federico Jiménez Losantos serà investigada pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i per la policia alemanya. I és que el radiofonista va reaccionar amb diverses amenaces a la decisió de la justícia germànica d’impedir que a Carles Puigdemont se’l pugui jutjar per rebel·lió: «El ratolí al gat li pot fer tota classe de malifetes. Tota classe de malifetes. A les Balears, totes. A les Balears hi ha al voltant de 200.000 alemanys d’ostatges. A Baviera poden començar a esclatar cerveseries. Ja, però, ¿vostè què proposa? ¿Una acció? Naturalment. Ens han bufetejat, ens han donat una puntada als ous».

Notícies relacionades

En un tuit, la policia de Munic, capital de Baviera, va confirmar que té constància de les paraules de Jiménez Losantos i va agrair als usuaris que li hagin remès les gravacions del locutor. Per la seva part, el CAC analitzarà les seves declaracions sobre la decisió del Tribunal Regional Superior de Schleswig-Holstein de deixar en llibertat sota fiança Puigdemont. 

«El miserable jutge alemany ofèn tots els espanyols, es burla de la nostra Constitució i del nostre ordre jurídic. Espanya no ha patit mai una humiliació d’aquest calibre durant, com a mínim, els últims 40 anys», va subratllar abans de dir que és igual si el magistrat «és nazi, comunista o pagat pels separatistes». En la seva opinió, el jutge va actuar amb «el típic racisme protestant contra els països catòlics». «Se l’ha de considerar com a tal. És un acte racista. Baviera no es pot separar d’Alemanya, però d’Espanya ho pot fer qualsevol». Losantos també va carregar contra el Govern del PP, al qual va definir com «una merda». «Si aquest Govern no fos deixalla política i humana, avui mateix convocaria eleccions i rebutjaria la nostra pertinència de la UE».