COMUNITAT DE MADRID

Pablo Iglesias: "Recolzarem la moció de censura a Madrid" contra Cifuentes

Errejón matisa que no demanarien butaques i que seria un govern interí

1
Es llegeix en minuts

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat aquest dijous que la formació recolzarà la moció de censura anunciada pel Grup Socialista a l'Assemblea de Madrid contra la presidenta regional, Cristina Cifuentes, per la polèmica al voltant de l'obtenció del seu màster: "Recolzarem la moció de censura a Madrid com la recolzaríem a Espanya", ha sentenciat.

Al seu compte personal a la xarxa social Twitter, Iglesias ha publicat que "Cifuentes s'aferra a la butaca mentre destrossa la imatge de Madrid i de la universitat".

"Ciutadans, de nou crossa dels pitjors governs, ajuda el PP a seguir parasitant les institucions i a guanyar temps", afegeix en el seu missatge. 

Errejón: "Sense butaques"

El secretari d'Anàlisi Estratègica de Podem, Íñigo Errejón, ha assegurat aquest dijous que el govern que es formaria a la Comunitat de Madrid si prosperés la moció del PSOE contra Cifuentes seria "de transició" fins a les eleccions del 2019 i la formació de Pablo Iglesias "no exigiria butaques".

Notícies relacionades

No obstant, els socialistes no només necessiten el suport de Podem, que Errejón ha confirmat, sinó que com a mínim Ciutadans s'hauria d'abstenir. Una circumstància aquesta última que no sembla probable ja que la formació taronja va plantejar una comissió ad hocper investigar l'autenticitat del màster de la presidenta de la Comunitat de Madrid.

Errejón ha explicat que aquest hipotètic Executiu madrileny seria "de transició, gairebé interí" i d'"higiene democràtica" fins que se celebressin les eleccions autonòmiques previstes per al 2019 i en les quals l'exportaveu de Podem seria el candidat. En aquest govern liderat pel PSOE, ha dit, "no tindrem exigències de butaques".