Vídeo de Cifuentes: "No me'n vaig, em quedo"

La presidenta de Madrid intenta desmentir la presumpta falsificació de notes

La seva versió entra en contradiccions amb la que havia donat el seu entorn. / ATLAS VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cristina Cifuentes ha assegurat que la veritat està de la seva banda i ha advertit als que intenten fer-li mal "amb falsedats, mentides o mitges veritats" que "no aconseguiran que faci un pas enrere, estan equivocats". "Als que voleu que me'n vagi: no me'n vaig, em quedo, seguiré sent la vostra presidenta".

Passada la mitjanit Cifuentes va penjar al seu compte de Twitter un vídeo que es va gravar a si mateixa amb el seu mòbil des del seu despatx a la Puerta del Sol, on deia que seguia treballant després d'un dia "molt complicat i dolorós".

"He sigut víctima d'un atac d'un mitjà de comunicació absolutament injust i basat en moltíssimes mentides", ha afirmat, abans de reiterar que el 2012 va acabar el màster en què s'havia matriculat.

Cifuentes ha explicat que si durant tota la jornada d'ahir no va fer cap compareixença -"i m'hauria agradat sortir abans, perquè sabeu que sempre dono la cara", ha assegurat- és perquè estava buscant tota la documentació que demostrés "amb papers" la "falsedat de l'acusació".

En aquest sentit, ha mostrat al vídeo un certificat de la universitat que recull tota la relació d'assignatures del seu expedient acadèmic amb les qualificacions corresponents (totes aprovades).

I ha ensenyat també un acta del treball de fi de màster "firmada per les tres membres del tribunal qualificador amb la data de l'avaluació, que va ser el 2 de juliol del 2012". "I la qualificació del treball, en què per cert vaig treure un notable", ha apuntat.

Lamenta els errors

Ha lamentat els errors que "desgraciadament passen a vegades" en la transcripció de les notes al sistema informàtic de la universitat, però ha insistit que tant el rector com el director del màster i el professor d'una de les assignatures en les quals es qüestionava l'aprovat ja van donar ahir les explicacions oportunes, i van aclarir que era "absolutament fals" que no s'hagués presentat.

"Desgraciadament, en la política a vegades es traspassen límits difícils", ha seguit dient des del seu despatx, on ha assegurat que malgrat que el dia havia sigut "molt dur", aquesta experiència li serveix "per treballar encara amb més força".

Notícies relacionades

"I si algú pensa que intentant deteriorar-me amb falsedats, mentides o mitges veritats aconseguirà que faci un pas enrere, està equivocat. Per anar enrere no cal fer passos ni per agafar carrera", ha afegit.

Cifuentes ha dit que seguirà treballant perquè té "el mandat i el suport dels madrilenys", i ha repetit als que volen que se'n vagi: "No me'n vaig, em quedo. Seguiré sent la vostra presidenta, seguiré treballant per vosaltres, els que m'heu votat i els que no".