DESMENTIMENT

El Ministeri de l'Interior nega que Forn pateixi tuberculosi

L'exconseller ha sigut sotmès a un test que revela que ha estat en contacte amb el bacil, però descarta que ara estigui malalt

zentauroepp40785502 members of the deposed catalan regional government joaquim f180314120941

zentauroepp40785502 members of the deposed catalan regional government joaquim f180314120941 / GABRIEL BOUYS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'exconseller d'Interior de la Generalitat Joaquim Forn no té tuberculosi, segons han assegurat fonts del Ministeri de l'Interior a EL PERIÓDICO desmentint les informacions publicades per alguns mitjans de comunicació aquest dimecres.

En presó preventiva a la presó d'Estremera des del 2 de novembre, Forn no pateix aquesta malaltia, segons es desprèn del text de Mantoux o de la tuberculina a què ha sigut sotmès. La prova, segons han detallat les mateixes fonts, "revela que Forn ha tingut contacte en algun moment de la seva vida, possiblement la infantesa, amb el bacil de la tuberculosi, però això en cap cas significa que la pateixi". "Està totalment descartat", subratllen.

Notícies relacionades

Institucions Penitenciàries sotmet de manera regular i periòdica a revisions mèdiques els interns de la presó d'Estremera, així com la resta d'interns que són a les presons sota la seva responsabilitat i, en cas que es detecti qualsevol incidència, es posen en marxa "automàticament els protocols mèdics establerts a aquest efecte". Així, el reclús en qüestió és evacuat del centre penitenciari i hospitalitzat si és necessari.

"En el cas de l'exconseller, no ha sigut necessari posar en marxa aquest mecanisme ja que l'intern no pateix cap malaltia", han afegit fonts d'Interior a aquest diari.