Vivenda

Els lloguers a Barcelona van créixer un 5,9% al gener, segons Habitaclia

A Mataró la pujada ha sigut del 19,3%, a Sabadell del 16,3% i a Lleida del 13,5%

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El preu del lloguer a Barcelona va créixer un 5,9% al gener respecte al mateix mes de l'any passat, i per districtes els que més van augmentar van ser Sant Martí, Horta-Guinardó i Sant Andreu, mentre que es mantenen més moderats a Ciutat Vella i Sarrià-Sant Gervasi, segons dades d'Habitaclia.

 En concret, Sant Martí ha registrat un augment dels preus del 16,7%, seguit d'Horta-Guinardó (11,2%), Sant Andreu (9,2%), les Corts (8,4%), Sants-Montjuïc (6,3%), Eixample (5,6%), Gràcia (4,7%), Nou Barris (4,5%), Sarrià-Sant Gervasi (0,9%) i Ciutat Vella (0,6%).

Altres poblacions

 Els imports pugen també a les poblacions més pròximes a la capital catalana, com a l'Hospitalet de Llobregat, on el preu del lloguer va pujar un 16,8% interanual, i a Badalona un 24,1%.

 Per la seva banda, a Sant Cugat del Vallès els preus van créixer un 6,2%, a Castelldefels un 1%, a Mataró un 19,3%, a Sabadell un 16,3% i a Terrassa un 4,9%.

 Pel que fa a les capitals catalanes, el preu del lloguer va créixer un 16,6% interanual a Girona, un 8,9% a Tarragona i un 13,5% a Lleida.

Notícies relacionades

 "Ha desaparegut la correlació que abans es donava entre el mercat de lloguer i el de compravenda de vivendes. L'augment del preu de lloguer a Catalunya s'ha transmès com una ona expansiva i ara l'epicentre, Barcelona, sembla que comença a estabilitzar-se", ha destacat el director general d'Habitaclia, Javier Llanas.

 Segons Llanas, a curt termini s'hauria de produir també una estabilització als municipis on més creix actualment.