Tatxo Benet compra l'obra retirada d'ARCO

El soci de Mediapro va adquirir 'Presos polítics', de Santiago Serra, abans de la polèmica

L'ofereix perquè sigui exposada en qualsevol museu

zentauroepp42243253 un assistent a arco repassa una publicaci  sobre la mostra s180222090839

zentauroepp42243253 un assistent a arco repassa una publicaci sobre la mostra s180222090839 / ACN

1
Es llegeix en minuts

El soci de Mediapro Tatxo Benet ha comprat la polèmica obra de Santiago Sierra Presos polítics que ha sigut retirada aquest dimecres d'ARCO a petició d'Ifema.

Segons ha explicat Benet en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha comprat el muntatge a la galeria Helga de Alvear "per menys de 80.000 euros", encara que estava exposada amb un preu de 80.000 euros més IVA (que suma un total de 96.000 euros), abans de la seva retirada. També ha anunciat que l'oferirà per ser exposada i que ja ha rebut trucades de galeries interessades. "M'agradaria que un dels primers llocs on s'exposés fos Lleida", ha apuntat, i ha afegit que "espera" que l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, la vagi a veure. "El mínim que puc fer ara és intentar que aquesta obra la vegi com més gent millor, ara mateix la poso a disposició de qualsevol galeria d'art o museu de tot Espanya que la vulgui exposar", ha reivindicat.

Notícies relacionades

En declaracions a TV-3, ha considerat un "escàndol monumental que a aquestes altures del segle XXI es pugui coartar la llibertat d'expressió i artística". Així, ha confirmat que va demanar a un amic galerista que li comprés aquesta peça al veure informacions sobre el fet que seria exposada, abans que fos retirada, perquè li semblava una "experiència artística molt interessant", i quan va saber que l'havien retirat va quedar molt sorprès i molt content d'haver-la comprat, en les seves paraules.

Sobre ARCOmadrid ha dit que pensava que era una fira d'art contemporani però "la modernitat és l'antítesi de la censura".