Recorreria una reforma de la llei de Presidència catalana

Méndez de Vigo, sobre la presidència simbòlica de Puigdemont: el Govern no tindrà "cap contemplació"

"¿Què és això de tenir un president que està a 1.500 quilòmetres? Això no és possible i el Govern no ho consentirà", diu el ministre portaveu

Méndez de Vigo, sobre la presidència simbòlica de Puigdemont: el Govern no tindrà "cap contemplació"

Angel Diaz (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències

El ministre d'Educació i portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha assegurat avui que l'Executiu no tolerarà "de cap manera" una presidència simbòlica de Catalunya per part de Carles Puigdemont i no tindràr "cap contemplació" amb ell.

Méndez de Vigo, en una entrevista a RNE, ha ressaltat que aquesta presidència simbòlica no existeix, no té cap via i es pot estar plantejant per intentar que Puigdemont tingui un sou. En conseqüència, ha rebutjat la possibilitat que defensen els independentistes i ha considerat que la reforma de la llei de Presidència catalana que pretén Junts per Catalunya té "molt poc recorregut" perquè és il·legal i no creu que ningú amb una mica de seny l'aprovi. "Evidentment, la recorreríem, però espero que ni tan sols l'haguem de recórrer", ha afegit.

I s'ha preguntat: "¿Què és això de tenir un president que està a 1.500 quilòmetres? Això no és possible i el Govern no ho consentirà".

En aquesta línia, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, també ha insistit que és "impossible" que Puigdemont ostenti una presidència "simbòlica" des de Brussel·les i ha reclamat "responsabilitat" a JxCat i ERC perquè "busquin solucions" de forma que a Catalunya hi hagi un nou Govern. El titular de Justícia ha subratllat que l'informe dels lletrats del Parlament, que assenyala que el l'anomenat rellotge de la investidura no ha començat a córrer, "no ho posa fàcil i deixa moltes incerteses".

Discrepàncies internes

Notícies relacionades

El portaveu del Govern ha subratllat les discrepàncies existents entre el PDECat i ERC, dos partits que ha explicat que no tenien res en comú excepte, a partir d'un moment determinat, la secessió.

"En aquests moments la secessió és impossible perquè el Govern no la consentirà, i ara estem veient el sorgiment de les discrepàncies entre dos partits que tenen un únic objectiu però que en les seves polítiques difereixen, i molt", ha recalcat Méndez de Vigo, que ha garantit que l'aplicació a Catalunya de l'article 155 de la Constitució es mantindrà "fins que calgui".