ERC desmenteix que Puigdemont reservi per a JxCat les conselleries clau

Fonts republicanes rebutgen que Elsa Artadi es postuli com a consellera d'Economia

zentauroepp41389401 jxcat junts elsa artadi171221204539

zentauroepp41389401 jxcat junts elsa artadi171221204539

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

ERC ha desmentit aquest dilluns que la proposta de Carles Puigdemont a la secretària general dels republicans, Marta Rovira, per desencallar la investidura del futur president de la Generalitat reservi per a Junts per Catalunya (JxCAT) els llocs claus del Govern, entre ells els principals departaments de les àrees econòmiques, com havia avançatEl Confidencial. La proposta implicava la renúncia implícita de Puigdemont a ser president i mantenia com a alternativa el màxim responsable de l'ANC, Jordi Sànchez, empresonat a Soto del Real.

Fonts republicanes asseguren que estudien una fórmula per reservar un lloc en el nou Executiu a Puigdemont, mentre busquen la manera de "restituir" el Govern cessat. Les mateixes fonts rebutgen que Elsa Artadi es postuli a ser la nova consellera d'Economia, cartera dirigida fins ara per ERC.

Notícies relacionades

Això sí, reconeixen que Antoni Abad podria assumir a com independent una conselleria. Abad és president de la patronal Cecot, i està enfrontat obertament a Foment del Treball per les seves posicions independentistes.

Tant Junts per Catalunya com ERC valoren positivament la reunió que van mantenir aquest diumenge a Brussel·les per desencallar la investidura i l'han qualificat de "constructiva", encara que no hagin segellat un acord per a la investidura.