INVESTIDURA A CATALUNYA

El PSOE, partidari que Arrimadas intenti la investidura si segueix el bloqueig

"Si això segueix així, almenys per mostrar que hi ha una alternativa", afirma Óscar Puente

zentauroepp40559291 madrid 16 10 2017 politica rueda de prensa de oscar puente t171016134153

zentauroepp40559291 madrid 16 10 2017 politica rueda de prensa de oscar puente t171016134153 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El portaveu de l'executiva federal del PSOE, Óscar Puente, s'ha mostrat avui partidari que la líder de Cs, Inés Arrimadas, intenti la investidura com a presidenta de Catalunya, encara que no tingui possibilitats de prosperar, si els independentistes no presenten un candidat que no sigui Puigdemont.

"Si això segueix així, almenys per mostrar que hi ha una alternativa, encara que no tingui possibilitats reals de prosperar, potser no seria una mala solució", ha dit Puente en una entrevista a RNE.

Després de recordar que és la mateixa Arrimadas qui ho hauria de decidir i que "ningú la pot forçar", el portaveu socialista ha recalcat que "primer cal esperar que l'independentisme, que és el que té la majoria, aclareixi la incògnita", tot i que ha deixat clar que "si no ho fa, no seria de descartar que es pogués donar aquesta situació".

El també alcalde de Valladolid ha aprofitat per criticar la "desmemòria" del PP, que ara "pressiona molt Arriamdas perquè presenti la seva candidatura, quan no té garantida l'elecció", mentre que "això mateix ho va titllar de delictiu quan va ser Pedro Sánchez qui ho va intentar" el març del 2016.

Per la seva part, el secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha recordat que no té una majoria i que ningú la pot forçar, tot i que ha afirmat que "no seria descartable" ni "una mala solució" en el cas que l'opció del bloc independentista no prosperi.

Ciutadans no vol pressió

Notícies relacionades

La portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Inés Arrimadas, va tornar a rebutjar la "pressió" i va rebutjar postular-se com a candidata perquè creu que fer això "l'únic que pot fer és unir l'independentisme i qui sap si Podem en el camí".

En una entrevista de TVE, ha recordat que la seva candidatura no sumaria els vots necessaris per prosperar per la majoria independentista al Parlament i ha retret al PP que pressionin Cs "en un moment en què el constitucionalisme ha d'estar unit".