NEVADA EN LES PRÒXIMES HORES

El Govern central assegura que està "tot preparat" per a les nevades

Íñigo de la Serna demana "moltíssima atenció" a les recomanacions de la DGT

El ministre s'ha referit a la situació com a "molt complexa" per les nevades del 6 de gener

GRAF5407  SANTANDER  23 01 2018 - El ministro de Fomento  Inigo de la Serna  durante la presentacion del estudio informativo de la integracion ferroviaria de Santander  donde ha matizado hoy que el expediente sobre la actuacion de Iberpistas ante la nevada del pasado 6 de enero aun  no esta finalizado   aunque anade que todo  hace pensar que hay decisiones que se han tomado de forma incorrecta   EFE  Pedro Puente Hoyos

GRAF5407 SANTANDER 23 01 2018 - El ministro de Fomento Inigo de la Serna durante la presentacion del estudio informativo de la integracion ferroviaria de Santander donde ha matizado hoy que el expediente sobre la actuacion de Iberpistas ante la nevada del pasado 6 de enero aun no esta finalizado aunque anade que todo hace pensar que hay decisiones que se han tomado de forma incorrecta EFE Pedro Puente Hoyos / Pedro Puente Hoyos (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha assegurat que està "tot preparat" per a les "intensíssimes nevades" que s'esperen en les pròximes hores al nord peninsular i a l'Alt Ebre, encara que també ha demanat "moltíssima atenció" a les recomanacions de la Direcció General de Trànsit (DGT).

"Hem d'estar molt pendents del que diu la DGT perquè la situació es complicarà molt, especialment a Cantàbria, Astúries i l'Alt Ebre i s'han de prendre mesures", ha indicat De la Serna en una entrevista a 'RNE'.

El titular de Foment s'ha referit a la "situació molt complexa" provocada també per les nevades el 6 de gener i ha explicat la situació actual dels dos expedients oberts a la concessionària de l'AP-6 com a conseqüència del tancament de l'autopista en què van quedar atrapats milers de conductors i passatgers.

Sobre les sancions a Iberpistas

Segons el ministre, els expedients estan en tràmit d'audiència i un cop es presentin al·legacions "l'instructor haurà de resoldre". De la Serna ha insistit que els dos expedients poden acabar en sanció econòmica però ha descartat que es retiri la concessió a Iberpistas. "Nosaltres ens hem de cenyir al que diu la llei, no podem posar multes per sobre i aquesta retirada no és possible", ha indicat De la Serna.

Notícies relacionades

Així mateix, segons ha indicat, el ministeri ha iniciat l'avaluació de despeses i d'estudi per si fa falta la incorporació de millores a l'AP-6 per evitar que situacions similars a la del dia de Reis es repeteixin.

Sobre la possibilitat que la Unitat Militar d'Emergències (UME) pugui reclamar a Foment les despeses generades per la seva intervenció per facilitar el rescat dels automobilistes atrapats, De la Serna ha explicat que la decisió correspon al Ministeri de Defensa. Ha precisat, no obstant, que "no és intenció de la UME passar la despesa que va assumir amb el desplaçament".