Perfil

Així és la professora danesa que va posar Puigdemont contra les cordes

Marlene Wind és directora del Centre de Política Europea de la Universitat de Copenhaguen

zentauroepp41735132 former catalan leader carles puigdemont listens during a deb180123121046

zentauroepp41735132 former catalan leader carles puigdemont listens during a deb180123121046 / JONATHAN NACKSTRAND

1
Es llegeix en minuts

Les mordaces preguntes de Marlene Wind encara ressonen a les hiperactives xarxes socials un dia després que aquesta professora de Ciències Polítiques aconseguís posar, per uns moments, l'expresident Carles Puigdemont contra les cordes a l'auditori de la Universitat de Copenhaguen.

Que un danès sigui trending topic a Espanya no passa gaire sovint, però aquesta experta en política europea ha aconseguit robar part de l'atenció mediàtica que el líder de Junts per Catalunya havia aconseguit generar amb el seu primer viatge fora de Bèlgica, després de la seva marxa de Catalunya. Més de 10.000 mencions a Twitter ha aconseguit generar Wind, que s'ha mostrat hiperactiva també al seu propi perfil compartint les lloances que les seves preguntes incòmodes han generat.

Marlene Wind és directora del Centre de Política Europea de la Universitat de Copenhaguen i una font autoritzada en diversos mitjans del país sobre temes de la Unió. També és columnista habitual del diari Politiken, publicació de prestigi al seu dia vinculada al partit liberal danès. Al seu currículum consta haver fet classes a Noruega, membre de l'Institut danès d'Afers Internacionals o d'un think tank pro Unió Europea, entre altres. 

Les línies d'investigació més prolífiques d'aquesta politòloga són la “interrelació de les lleis i les polítiques a la Unió Europea” o els processos d'integració, segons descriu la seva biografia del Centre de Política Europea.

Notícies relacionades

Per això no és estrany que una pregunta com "¿Democràcia és només fer referèndums i enquestes d'opinió o també respectar la legalitat i la Constitució?" fos de les més destacades. La van seguir d'altres també polèmiques, com: “¿Són només uns malcriats que intenten desfer-se dels pobres?”, en referència a la renda mitjana de Catalunya, més alta respecte a altres territoris d'Espanya, o "¿els Balcans són el seu model polític ideal?".

"Ha dit que vostè no és experta en assumptes espanyols. Hi estic d'acord", va ser la sortida d'emergència que va trobar Puigdemont davant el bombardeig danès. Wind, que ja es va presentar com a “provocadora”, va acusar Puigdemont de voler muntar un “circ polític” amb la seva visita a la capital danesa, encara que ella mateixa no es va poder estar de publicitar l'esdeveniment a través del seu compte de Twitter.