Mas defensa Osàcar i el PDECat es desvincula de Convergència

L'expresident diu que l'extresorer és "absolutament honorable"

zentauroepp41580971 el ja expresident del pdecat  artur mas  durant el consell n180113114732

zentauroepp41580971 el ja expresident del pdecat artur mas durant el consell n180113114732 / Bernat Vilaro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'expresident de la Generalitat i exsecretari general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Artur Mas ha dit avui que la sentència del 'cas Palau' és més dura del que esperava. "La valoro molt negativament. No l'esperàvem en absolut d'aquesta duresa", ha dit a l'ACN.

En la línia del que ha defensat durant els últims anys, Mas ha dit que no hi va haver irregularitats en l'adjudicació d'obra pública mentre ell era al Govern. A més, ha defensat Daniel Osàcar, condemnat avui a quatre anys i cinc mesos de presó: s'ha mostrat convençut que l'extresorer de CDC és una persona "absolutament honorable".

Com han defensat dirigents de l'entorn convergent, Mas, que ha dimitit aquesta setmana com a president del PDECat, ha recordat que es tracta d'una "primera sentència" -en referència al fet que es pot recórrer-, i que CDC ja "no existeix" com a partit polític. I, per això, ha descartat que de la resolució se'n derivin responsabilitats polítiques.

Notícies relacionades

De fet, el partit hereu de Convergència, elPDECat, s'ha pronunciat sobre la sentència com si no tingués res a veure amb la seva formació predecessora. "El Partit Demòcrata és una formació nova, creada el 2016, que va néixer amb l'exercici de la transparència com un dels seus objectius més importants", ha afirmat en un comunicat.

El text afegeix, en conseqüència, que "la resolució de la sentència del 'cas Palau' té a veure amb Convergència, una formació que ja ha assumit totes les responsabilitats polítiques d'un assumpte que és anterior a l'any 2010". En tot cas, el PDECat defensa "la presumpció d'innocència de les persones afectades en aquesta classe de processos fins que no hi hagi una sentència definitiva" i mostra el seu "respecte" per les decisions judicials.