CAMÍ DE LA INVESTIDURA

Junqueras demana a Puigdemont "realisme" i aliances "més transversals"

L'exvicepresident rebutja l'opció de bloquejar la investidures per forçar unes noves eleccions

zentauroepp40785146 catalan deposed regional vice president oriol junqueras arri171214143835

zentauroepp40785146 catalan deposed regional vice president oriol junqueras arri171214143835 / GABRIEL BOUYS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La jornada de pressió independentista a Carles Puigdemont perquè no bloquegi la investidura s'ha reblat al vespre amb una crida de l'exvicepresident del Govern Oriol Junqueras. En un article al diari 'Ara' des de la presó d'Estremera, el líder d'ERC ha reclamat al conjunt del secessionisme que afronti amb "realisme imprescindible" les dificultats actuals, al mateix temps que ha advertit que seran necessàries "aliances més transversals", en un clar gest de complicitat adreçat als comuns.

"Hem de ser molt conscients, tocar de peus a terra i enfrontar-nos a les dificultats amb un exercici de realisme imprescindible, sabent que estem davant una lluita pels drets civils i polítics. O ens fem forts i busquem aliances més transversals i eixamplem el perímetre, o ens podem trobar amb una política de blocs que l'Estat té molt interès a perpetuar i potenciar", ha afirmat Junqueras després d'apostar per un Govern "fort, estable i d'ampli espectre, en la mesura que sigui possible".

Mirada a llarg termini

Notícies relacionades

En el mateix sentit, el dirigent republicà ha subratllat la necessitat que els independentistes s'esforcin a "desfer la dinàmica" imposada pel Govern de Mariano Rajoy, i que no tinguin "por a dir alt i clar que més que passos ràpids necessitem passos segurs i sòlids". "No hem de tenir por ni pesar a tenir una mirada a mitjà i llarg termini. Estem en una carrera de fons", ha sentenciat.

Sobre la temptació de bloquejar la constitució del Parlament, Junqueras desaconsella per complet aquesta hipòtesi: "Abocar-nos a noves eleccions és un escenari que perpetua el 155 i que no soluciona res, sinó que ens debilita com a país i com a societat. La prioritat dels demòcrates ha de ser, en primera instància, recuperar el control democràtic de les institucions, començant per la Mesa del Parlament, teixint complicitats i escenificant els consensos més amplis possibles. Em sembla el més assenyat, responsable i eficaç".