Entrevista

Mas aposta perquè l'independentisme actuï "en els marcs establerts per l'Estat"

L'expresident demana "no posar en perill" la majoria sobiranista del Parlament i evitar eleccions

zentauroepp41539479 barcelona 09 01 2018   el president artur m s renuncia a la 180110094310

zentauroepp41539479 barcelona 09 01 2018 el president artur m s renuncia a la 180110094310

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'expresident de la Generalitat i des d'aquest dimarts expresident del PDECat, Artur Mas, ha assegurat que "no es pot posar en perill" la majoria independentista al Parlament sorgida de les eleccions del 21 de desembre i que, per tant, s'ha d'evitar que es repeteixin els comicis. També ha apostat perquè l'independentisme actuï "en els marcs establerts per l'Estat".

Així, ha demanat aquest dimecres en una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press que el Govern que sorgeixi del 21-D "no serveixi per a uns mesos, sinó per a tota una legislatura".

Mas ha celebrat que l'independentisme aconseguís més del 47% de sufragis amb una participació del 79%, "que és gairebé tothom", però ha advertit que aquest percentatge permet mantenir el rumb cap a la independència, però no a qualsevol preu.

"S'haurà de fer en els marcs establerts per l'Estat espanyol, que són una cotilla, perquè ja s'ha vist el recorregut que tenen", ha lamentat, a la vegada que la Generalitat treballi en les qüestions del dia a dia, ha dit.

Ha negat que la societat catalana estigui trencada, sinó que està políticament dividida, "com hi ha una divisió profunda al Regne Unit sobre si s'han de quedar a la Unió Europea o no", ha comparat, i ha afegit que la millor manera per resoldre aquestes divisions és un referèndum.

Notícies relacionades

Creu que a l'independentisme li convé que la Presidència de Carles Puigdemont "no sigui anul·lada o desbordada des de Madrid, com ha passat en els últims mesos" amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, i ha recordat que el candidat de JuntsxCat s'arrisca a ser detingut i empresonat si torna a Espanya.

"¿Algú que va votar la llista de JuntsxCat perquè tornés Puigdemont realment vol que torni perquè el posin a la presó?", ha preguntat.