EL REI EMÈRIT

Joan Carles celebra els 80 anys en un dinar amb unes 70 persones

Rajoy, Sánchez i Rivera li fan arribar les seves felicitacions i Aznar en especial elogia el seu paper

zentauroepp41484419 juan carlos180105185755

zentauroepp41484419 juan carlos180105185755

2
Es llegeix en minuts
Efe

El rei Joan Carles ha celebrat aquest divendres el seu 80 aniversari amb un dinar al Palau de la Zarzuela a què han assistit uns 70 comensals. En la commemoració, ha comptat amb la companyia de la reina SofiaFelip i Letizia i les seves filles, Elionor i Sofia, i la infanta Elena amb els seus fills, Felip Joan Froilà i Victòria Frederica. No hi ha anat Cristina, a qui s'ha vist aquests dies a Roma amb el seu marit, Iñaki Urdangarin, i els quatre fills.

Els convidats procedien de l'entorn més pròxim de Joan Carles, entre ells, les seves germanes, les infantes Margarida i Pilar, així com membres de la família de Sofia. El rei emèrit volia, informa Efe, tenir tota la família al voltant.

La Zarzuela ha penjat a la seva pàgina web una fotografia en què es veu la família reial completa --els Reis, les seves filles, Joan Carles i Sofia-- amb Elena i els seus dos fills, en una sala de la Zarzuela amb un arbre de Nadal al fons. L'última vegada que els reis emèrits van fotografiar-se junts davant els mitjans de comunicació amb els tres fills va ser el 12 d'octubre del 2011, en la celebració de la Fiesta Nacional. No obstant, tots cinc han coincidit des d'aleshores en públic en algunes ocasions, l'última, l'11 de maig passat, en el funeral d'Alícia de Borbó-Parma, la tia de Joan Carles.

El menú del dinar d'aniversari ha constat d'ou escalfat amb sabaiona de caviar, suprema de turbot amb ratatouille de verdures, filet a l'ast i arròs basmati. Per postres, fruita i pastís d'aniversari. 

Lloances

Notícies relacionades

El president del Govern central, Mariano Rajoy; el secretari general del PSOEPedro Sánchez, i el president de C'sAlbert Rivera, han fet arribar la seva felicitació al rei emèrit. Rajoy l'ha qualificat com una "figura clau de la Transició i la democràcia espanyola" i Rivera li ha agraït la seva tasca durant uns anys en què "es van consolidar la democràcia i les llibertats a Espanya".

Però qui més èmfasi ha posat a alabar-lo ha sigut l'expresident José María Aznar. El seu regnat, ha dit, serà recordat com "un dels més rellevants de la història d'Espanya". En un escrit a la seva pàgina web, subratlla que Joan Carles "va marcar el camí cap a la pau, democràcia i llibertat".